* Κλήση πρώτη, ώρα 8.30 το πρωί: Μια κυρία διαμαρτύρεται πως την ενοχλούν οι αδέσποτοι σκύλοι στην Αγορά γιατί γαβγίζουν και πρέπει να τους μαζέψουμε.
* Κλήση δεύτερη, ώρα 9.45: Η κα Β. διαμαρτύρεται πως την ενοχλεί ο σκύλος του κου Σ. στην Αγ.Μαρίνα γιατί γαβγίζει.
* Κλήση τρίτη, ώρα 10.20: Ο κ. Γ. απ’ τον Καράμπαμπα διαμαρτύρεται πως τον ενοχλεί ο σκύλος του γείτονά του που γαβγίζει.
* Κλήση τέταρτη, ώρα 11.35: Από κύριο που αναφέρει πως πρέπει να βρεθούν οικογένειες για ένα αρσενικό, δύο θηλυκά σκυλιά και δέκα κουτάβια σε μάντρα οικοδομικών υλικών αλλιώς θα εκτοπιστούν στο βουνό.
*  Κλήση πέμπτη, ώρα 12.40: Από κυρία περαστική της Αβάντων που περνάει κάθε μέρα και ακούει ένα γατί που νιαουρίζει από ψηλά σε μια πολυκατοικία εδώ και μια βδομάδα, αλλά σήμερα έπαψε να το ακούει.
* Κλήση έκτη, ώρα 13.20: Από τον κ. Ρ. στην αυλή του οποίου έδεσε κάποιος ένα σκύλο που φοράει λουράκι και του φαίνεται μάλλον άρρωστος.
* Κλήση έβδομη, ώρα 14.15: Η κα Σ. θέλει να στειρώσει αδέσποτη γάτα και να βοηθήσει ενεργά τον Σύλλογο.
* Κλήση όγδοη, ώρα 14.45: Από περαστικό που τον κυνήγησε σκύλος στη γέφυρα.
* Κλήση ένατη, ώρα 16.30: Από την κα Θ. η οποία αναφέρει πως ο κ. Τ. που στο παρελθόν δηλητηρίασε αδέσποτους σκύλους και γάτες που τάιζε η κα Θ. στον Μπαταριά, την απείλησε εκ νέου.
* Κλήση δέκατη, ώρα 17.00: Από κύριο στον Αγ.Νικόλαο, για σκύλο με λεϊσμανίαση.
* Κλήση ενδέκατη, ώρα 20.22 Από κυρία στον Αγ.Ταξιάρχη, που θέλει να πάρουμε τα κουτάβια που γέννησε η σκύλα της στο Καταφύγιο γιατί δεν ξέρει τι να τα κάνει.
   Επίσης ταΐστηκαν, όπως κάθε μέρα, δύο εγκαταλελειμμένα σκυλιά στην Αγ.Παρασκευή και τέσσερις γάτες στο Τζαμί.
Βρέθηκε, ετοιμοθάνατο από ασιτία και δίψα, εγκαταλελειμμένο σκυλί στη Δροσιά και μεταφέρθηκε σε Κτηνίατρο για νοσηλεία.
Δόθηκαν φάρμακα σε σκυλιά του Καταφυγίου που είναι υπό θεραπεία.
Επικοινωνία και συνάντηση με 4 μέλη του Συλλόγου για είσπράξη της συνδρομής τους, αλλά δεν πλήρωσαν όλοι.
Τηλεφωνήματα για να πάνε ρύζι και μπουκάλες υγραερίου στο Καταφύγιο επειδή τελειώνουν.
   Όλα τα γεγονότα είναι πραγματικά και αφορούν τα περιστατικά που απασχόλησαν μόνο ένα από τα  πέντε μέλη του Δ.Σ. του Ζωόφιλου Συλλόγου Χαλκίδας και μόνο μία ημέρα, την 29 Οκτωβρίου 2005. Παρόμοια τηλεφωνήματα δέχονται όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδος.
   Ας διευκρινιστεί λοιπόν πως:
–  ο Ζωόφιλος Σύλλογος ιδρύθηκε για την προστασία των ζώων συνεπώς εάν κάποιος αισθάνεται ότι «καταδυναστεύεται» από αυτά ας απευθυνθεί στις υπηρεσίες προστασίας πολιτών.
–  ο Ζωόφιλος είναι σύλλογος εθελοντών και δεν επιχορηγείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεπώς όποιος απευθύνεται στο Σύλλογο για κάποιο ζώο θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να επιβαρυνθεί τη θεραπεία του.
–  ό,τι μπορεί να κάνει για κάποιο ζώο ένα μέλος του Ζωόφιλου Συλλόγου μπορεί να το κάνει και ο οποιοσδήποτε ζωόφιλος.
–  το γεγονός πως πρόκειται για εθελοντές δεν σημαίνει πως είναι υποχρεωμένοι να είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο
–  ο Ζωόφιλος προσπαθεί να προστατεύσει τα ζώα και τη δημόσια υγεία εφόσον αμελούν για αυτό οι κατεξοχήν αρμόδιοι σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία.
–  Η μέριμνα για τα ζώα που εγκαταλείπονται και η προσπάθεια εξάλειψης αυτού του φαινομένου αποτελεί υποχρέωση όλων αλλά κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
–  Μην παίρνεται σκύλο εάν δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες του. Πληροφορείστε τον κοινωνικό περίγυρο σας σχετικά με τις ευθύνες που απαιτεί ένα κατοικίδιο και αποτρέψτε όσους θέλουν να εγκαταλείψουν ένα ζώο στο δρόμο.
–  Μην αγοράζετε ζώα, υιοθετείστε ένα εγκαταλελειμμένο.
–  Στειρώστε το κατοικίδιο σας.
Λίνα Μαρμαρά
Για το ΖΩΟΦΙΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ » ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ»