Απόψεις πολλές ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για το κίνημα της πατάτας, θετικές αλλά και αρνητικές, με κυρίαρχη του ΚΚΕ που καταδικάζει την όλη κίνηση. Απο την άλλη έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αντιμετωπίζουν το θέμα οι τοπικοί επιχειρηματίες που αγωνιούν για το μέλλον των καταστημάτων τους μέσα στην όλη γενικευμένη κρίση.

Ο Χαλκιδέος επιχειρηματίας, Αντώνης Σαμαρτζής τοποθετείται επί του κινήματος της πατάτας, τονίζοντας πως απαιτείται συνεργασία με τα καταστήματα της τοπικής αγοράς σε τέτοιου είδους δράσεις:

«Το «κίνημα της πατάτας» αλλά και τα άλλα «κινήματα» δεν είναι εύκολο να διατηρηθούν. Όμως θα βοηθήσουν στην αυτορρύθμιση της αγοράς. Αυτό που πρέπει να διατηρήσουμε είναι τα καταστήματα της περιοχής μας που μας προμηθεύουν αυτά τα είδη, γιατί θα πέσουμε «από την άλλη μεριά του γάιδαρου» με αποτέλεσμα πάλι τα ολιγοπώλια και οι μεσάζοντες να εκμεταλλεύονται την αγορά. Πιστεύω πως το «κίνημα του καταναλωτή» (θα το ονομάσω) να γίνει σε συνεργασία με τα καταστήματα. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική θα έχουμε στρεβλή πορεία, που θα οδηγήσει μαθηματικά στο μαρασμό των Ευβοϊκών επιχειρήσεων. Τα «κινήματα» χρειάζονται σκέψη, σχεδιασμό και πρόβλεψη αποτελεσμάτων. Η «φθηνή πατάτα» μπορεί να είναι φθηνή μόνο για φέτος…»

Να σημειωθεί ότι συνομιλώντας και με άλλους επιχειρηματίες της πόλης μας, ακούσαμε απόψεις στο ίδιο μήκος κύματος με όλους να τονίζουν την ανάγκη και τη σημαντικότητα της συνεργασίας.