Στη Χαλκίδα βρέθηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου η κ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η Χριστίνα Γιαννόπαπα Κατριβάνου γεννήθηκε το 1936 στο Χαλάνδρι Αττικής. Κατά την παραμονή της στην πόλη ήρθε σε επαφή με νέους και νέες με κύριο στόχο τη συζήτηση των προβλημάτων, ενώ συναντήθηκε και με τοπικούς φορείς και κομματικές οργανώσεις.

Μιλώντας στο Eviaportal.gr η κ. Χριστίνα Γιαννόπαπα αφού μας συστήθηκε, προέβη σε δηλώσεις για την υποψηφιότητα της ως ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ονομάζομαι Χριστίνα Γιανόπαππα-Κατριβάνου. Είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Έχω ξεκινήσει με σπουδές σαν Μηχανολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στη Ρομποτική και στα συστήματα τα δορυφορικά. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος που είναι η Ευρωπαϊκή NASA. Έχω ασχοληθεί με πολλούς διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Είμαι υπεύθυνη για σχέσεις με Ευρωκοινοβούλια, Ευρωβουλή, έχω δουλέψει σε αυτό που λέγεται λαβύρινθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κομμάτι αυτό και έχω και θέση στο Πανεπιστήμιο του Αινχόβεν σαν καθηγήτρια στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά.

Για εμένα αυτές οι εκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές γιατί πιστεύω ότι η οικονομική κρίση έχει φέρει και μία κρίση ταυτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι πάρα πολύ σημαντικό στη δημιουργία της νέας Ευρώπης η θέση της χώρας μας να έχει σημαντικό ρόλο και να υπάρχουν μέσα στην ευρωβουλή δυνατές φωνές που θα υπερασπιστούν κατά κύριο λόγο τα συμφέροντα της χώρας μας και ειδικά θα συγκεντρωθούμε σε θέματα ανάπτυξης συγκεκριμένα από το δικό μου το χώρο, σε θέματα καινοτομίας, που θα δημιουργήσουν καινούργιες θέσεις εργασίας για τους νέους, γιατί μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες είναι πρώτοι στον αριθμό των δημοσιεύσεων και όλοι σπουδάζουν τα παιδιά τους με μεγάλη χαρά και πολλά παιδιά νέα έχουν σπουδάσει και είναι πολύ σημαντικό να μη φεύγουν τα νέα παιδιά από τη χώρα μας αλλά να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στο κομμάτι εκπαίδευση, έρευνα και επιχειρηματικότητα για το μέλλον της Ελλάδας και μία σωστή θέση στην Ευρώπη».

Ερωτώμενη για τα μηνύματα που λαμβάνει από τις επαφές της με τους πολίτες και την άποψη τους για τις ευρωεκλογές δήλωσε: «Τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι αυτή η κρίση που έχει περάσει έχει αγγίξει όλους και ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να υπάρχουν τα σημάδια της ανόδου που λέμε και ο κόσμος χρειάζεται να πιστέψει ότι μπορούμε οι ίδιοι να καταφέρουμε κάποια πράγματα. Πολλές φορές νομίζω δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι ευρωεκλογές και ταυτόχρονα βλέπω ότι όλοι θέλουν να προχωρήσουμε, όλοι θέλουν μία καινούργια σελίδα και αυτό που έχει σημασία είναι πως θα διεκδικήσουμε αυτή τη νέα σελίδα. Για μένα για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εθνική ενότητα, η οποία είναι υπερκομματική και η οποία θα στοχεύσει σε 5 πράγματα και σε αυτά να αφοσιωθούμε. Αυτά τα μηνύματα λαμβάνω κατά κύριο λόγο από τον κόσμο. Προς το πρόσωπο το δικό μου είναι όλοι πάρα πολλοί θετικοί και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενη γιατί δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την ενεργή πολιτική και είναι πολύ ευχάριστο για εμένα ότι ο κόσμος με λαμβάνει με πάρα πολύ θετική ενέργεια και αυτό μου δίνει δύναμη γιατί επειδή είναι και πανελλαδικές εκλογές ο αγώνας είναι πάρα πολύ δύσκολος και ειδικά για εμάς τους νέους που δεν είμαστε αναγνωρίσιμοι. Εγώ όμως είπα θα το παλέψω όσο μπορώ και πάντα θα βοηθάω τη χώρα μου από όπου και αν βρίσκομαι και αυτό είναι για εμένα και ήταν πάντοτε ένας σημαντικός στόχος ζωής».

Ακολουθείστε μας στο Google News