Η φωτία είναι σε εξέλιξη στη Βόρεια Εύβοια. Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες τη νύχτα, λόγω των δυνατών ανέμων. Η φωτιά έφτασε στα Γιάλτρα. Εκκενώθηκε ξενοδοχείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λιχάδα του Νομού Ευβοίας που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και κατακαίει πευκοδάσος στην περιοχή. Η φωτιά έχει φτάσει πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή στα Λουτρά Γιάλτρων. Εν τω μεταξύ με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του ξενοδοχείου Μεντιτερανέ στη Λιχάδα, όπου 460 γάλλοι τουρίστες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Στην επιχείρηση εκκένωσης του ξενοδοχείου Μεντιτερανέ συμμετείχε και το λιμενικό. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 54 οχήματα της πυροσβεστικής με 150 πυροσβέστες, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πύρινο μέτωπο ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα και οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου να μην περάσει η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές και φυσικά να μην καταστρέψει το πευκοδάσος στην περιοχή.

Επίσης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες και της διακοπής της πορθμειακής γραμμής Αρκίτσα- Αιδηψός, υπήρχε δυσκολία μεταφοράς των πυροσβεστών που είχαν σταλεί από Αθήνα και Θεσσαλία, όμως με έκτακτο δρομολόγιο λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και έφτασαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Πάντως, η πυροσβεστική υπηρεσία πιστεύει, πως σύντομα η φωτιά θα είναι υπό έλεγχο.

πηγή: Ελευθεροτυπία