Το 1ο Πλήρωμα Ναυτοδηγών Χαλκίδας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ολοκληρώνοντας την Οδηγική του χρονιά, συμμετείχε στην Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης στο Μύτικα Αιτ/νίας – Τα μυστικά της Αλυζίας, στις 2-12 Αυγούστου 2012.

Στήνοντας τις σκηνές τους κοντά στη θάλασσα για έντεκα μέρες, 51 Μεγάλοι Οδηγοί και  Στελέχη, από τα Τοπικά Τμήματα Αίγινας, Ζωγράφου, Θρακ/νων, Καρέα, Κορωπίου, Κω, Παιανίας, Σαλαμίνας και Χαλκίδας, μέσα από 6 Ομάδες Ενδιαφέροντος, ασχολήθηκαν με ποικίλες δραστηριότητες με σκοπό την προσφορά στους κατοίκους του χωριού, κάνοντας το ρητό τους “Υπηρετείν”, πράξη.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Μια Ομάδα Ενδιαφέροντος ασχολήθηκε με το COB-ΦΥΣΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ.φτιάχνοντας ένα μεγάλο τοξοδειδές παγκάκι δίπλα στο κύμα, που ατένιζε το πέλαγος, δουλεύοντας σκληρά, χρησιμοποιώντας μόνο υλικά της φύσης όπως χώμα, άργιλο, άχυρο και νερό.


Η Ομάδα ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΛΥΖΙΑ σχεδίασε ένα site για την ανάδειξη της περιοχής της Αλυζίας http://www.alyzia.moonfruit.com  όπου ανάρτησε φωτογραφίες, πληροφορίες, κλπ. και εκπαίδευσε 2 υπαλλήλους της δημοτικής κοινότητας ώστε να το εμπλουτίζουν εφεξής.
Οι Μεγάλοι Οδηγοί της Ομάδας ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, δημιούργησαν με πολύ μεράκι χειροποίητες ξύλινες πινακίδες για τοποθεσίες και πληροφορίες της περιοχής.
Η Ομάδα της ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΚΑΠΑΝΙΚΗΣ κατασκεύασε 2 ξύλινα παγκάκια για το παραθαλάσσιο εκκλησάκι της Αγ.Τριάδας, και 1 για το χωριό Κανδήλα.
Η Ομάδα Ενδιαφέροντος ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΥΖΙΑ  δουλεύοντας πολύ σκληρά κάτω απ’τον καυτό ήλιο, φρόντισε για την αποψίλωση και καθαρισμό του αρχαίου τείχους της Κανδήλας, του μονοπατιού για το  Ηρώο της Αλυζίας, τη διάνοιξη και σήμανση του δύσβατου μονοπατιού της Αγίας Ελεούσας, τη βαφή και συντήρηση του γηπέδου μπάσκετ-βόλλεϋ στο Γυμνάσιο Κανδήλας, καθώς της τσιμεντένιας περίφραξής του.


Τέλος, η Ομάδα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ είχε σαν σκοπό την καθημερινή ψυχαγωγία των παιδιών του χωριού, με διάφορα εργαστήρια, παιχνίδια και τέλος την προετοιμασία ενός θεατρικού, ανεβάζοντας το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Το απίθανο τσίρκο του Μανόλη”, με τη συμμετοχή των παιδιών του Μύτικα, όπου χειροκροτήθηκαν θερμά απ’τους γονείς τους.
Για άλλη μιά φορά οι κατασκηνωτές πέρασαν 11 κουραστικές μα και υπέροχες μέρες, έζησαν αξέχαστες στιγμές, απέκτησαν πολύτιμες κατασκηνωτικές εμπειρίες και δημιούργησαν φιλίες με άλλα παιδιά της ηλικίας τους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, δίνοντας ραντεβού για επόμενες κατασκηνώσεις.
Γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις, οι Ναυτοδηγοί της Χαλκίδας, ανυπομονούν να ξεκινήσουν τη νέα Οδηγική χρονιά, έτοιμοι για νέες περιπέτειες!