Είπαν σήμερα το πρωί, φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι, πολιτικοί και πλήθος κόσμου το τελευταίο αντίο, στον Κουμιώτη Ναύαρχο Νίκο Παππά, κυβερνήτη του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Βέλος», Νίκου Παππά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε ηλικία 83 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή του Νίκου Παππά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύμη. Πλήθος κόσμου, συγγενείς και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας αποχαιρετούν τον ναύαρχο-ήρωα.

Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπιζε.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού, το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της Χούντας έως τότε.

Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και σ’ αυτό συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον Στρατό.

Πηγή: www.zougla.gr