Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, από διατηρητέο μνημείο.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση  του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαιώθηκε  η προσφυγή  που  είχε καταθέσει ο πρώην  δήμαρχος  Χαλκίδας  και  νυν βουλευτής  της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης,  για  ακύρωση  της απόφασης  του  Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του  Υπουργείου  Πολιτισμού, βάση της οποίας χαρακτηρίστηκε  διατηρητέα  η παλιά  Δημοτική  Αγορά Χαλκίδας.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τον αποχαρακτηρισμό της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τη Χαλκίδα, να αξιοποιήσει το χώρο προς όφελος όλων των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας.

Από τη θέση μας, ο Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, οφείλουμε να παρακαλέσουμε τη Δημοτική Αρχή του τόπου να επισπεύσει τις προβλεπόμενες ενέργειες για την πολυπόθητη αποκατάσταση του σημερινού «εκτρώματος», που κάθε άλλο παρά αρχαιολογικό ενδιαφέρον έχει. Θα παρακαλούσαμε επίσης για την πολύτιμη συμπαράσταση όλων των Φορέων σε αυτόν τον αγώνα. Θεωρούμε ότι η σημερινή εικόνα της Δημοτικής Αγοράς υποβαθμίζει όλη την πόλη της Χαλκίδας και αποτελεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια για ανάδειξη της πόλης και ανάπτυξη αυτής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κλείνουμε με την ευχή ότι όλοι μας θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή, για την ταχεία υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Για το Δ.Σ,

Ο Πρόεδρος       

Γεωργάτος Νικόλαος

Ο Γεν. Γραμματέας

Αίσωπος Νικόλαος