Η Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης-Αλιβερίου, μετείχε και εκείνη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Δημαρχείο Κύμης, με κύριο θέμα την αναπαλαίωση του σπιτιού του Γεώργιου Παπανικολάου.

Τη Παρασκευή 8 Μάρτη πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο της Κύμης με κύριο θέμα την αναπαλαίωση του σπιτιού του Γεωργίου Παπανικολάου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παρακολούθησε τη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά μιας «κόντρας» μεταξύ του Δημάρχου και των «Πολιτών της Αυτοδιοίκησης», «Δυναμικής Πορείας» και «Ενεργών Δημοτών». Εντύπωση προκάλεσε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, αν και την κάλεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των πάρα πάνω δημοτικών παρατάξεων, δεν παραβρεθήκαν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει καθαρά ότι σε αυτόν τον «καβγά» δεν ήμαστε με κανέναν. Τοποθετούμαστε με ανακοίνωση γιατί κρίνουμε ότι τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, δεν έχουν να προσμένουν τίποτα από αυτή τη «κόντρα». Είναι τσακωμός για το πάπλωμα. Τσακώνονται για το ποια πλευρά θα διαχειριστεί τα πακέτα για τα έργα. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να ήταν; Από τη μία εργολάβος γιος αντιδημάρχου και από την άλλη εργολάβος δημοτικός σύμβουλος.

Επειδή πολύ σπέκουλα έγινε στο όνομα του μεγάλου επιστήμονα «Γεωργίου Παπανικολάου» δηλώνουμε ότι και οι δύο πλευρές ασελγούν πάνω του. Στο όνομά του έχουν βρει πεδίο να κάνουν «μπίζνες».

Δεν τοποθετούμαστε αρνητικά για τη δημιουργία μουσείου για τον Γ. Παπανικολάου. Αυτό που λέμε είναι ότι, ο τρόπος που γίνονται τα έργα, με ανάθεση σε εργολάβους έχει σαν αποτέλεσμα το κριτήριο να μην είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά το κέρδος των εργολάβων. Χωρίς να λέμε ότι κάτι γίνεται παράνομο. Απλά ότι οι νόμοι στην καπιταλιστική κοινωνία είναι τέτοιοι που εξυπηρετούν συμφέροντα. Αυτά τα έργα πρέπει να γίνονται με ευθύνη του κράτους όπου θα απασχολούνται εργαζόμενοι με πλήρη δικαιώματα.

Άλλωστε αυτή η πολιτική που μπάζει τους ιδιώτες και στο σύστημα υγείας είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα γυναικών των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Όπως και στο test-Παπ. Αυτή τη πολιτική εξυπηρετούν και οι δυο μεριές της «κόντρας».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση το κύριο σήμερα είναι ο αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Ζωτική ανάγκη είναι σήμερα η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και η ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο με βαθιές αλλαγές στην οικονομία, σε συνθήκες που ο λαός θα βρίσκεται στην εξουσία, σε συνθήκες που το κράτος θα λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι εχθρός τους.

Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ο Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ