Συνελήφθη 22χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού και σωρεία κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του και δεν δίστασε, μετά από συμπλοκή, να αποσπάσει το πιστόλι του αστυνομικού και να πυροβολήσει σε βάρος του δύο φορές με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Η μία από τις δύο βολίδες έπληξε τελικά τον δράστη, ο οποίος αυτοτραυματίσθηκε ελαφρά στον δεξί του μηρό.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα, συνολικά δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και δύο (2) κλοπές δικύκλων.

Ο δράστης εισέβαλε σε καταστήματα, αφού πρώτα έσπαζε τις τζαμαρίες τους με τσιμεντόλιθους, μεγάλες πέτρες ή βαριά μεταλλικά αντικείμενα.

Συνελήφθη στις 28-10 τα ξημερώματα, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, περίπου στις 01:30΄τα ξημερώματα, καταγγέλθηκε κλοπή στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, από τον ιδιοκτήτη καταστήματος γενικού εμπορίου που βρίσκεται στην 1η χ/θ της Εθνικής Οδού Νέας Αρτάκης – Χαλκίδας.

Στο σημείο κατάφθασε άμεσα αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, ο οποίος διαπίστωσε την παραβίαση του καταστήματος και εντόπισε τον 22χρονο δράστη να εξέρχεται από αυτό κρατώντας δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν ηλεκτρικά είδη, αξίας (1.000) περίπου ευρώ, τα οποία είχε μόλις αφαιρέσει από το κατάστημα.

Ο αστυνομικός επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον δράστη, πλην όμως αυτός τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, κατά την οποία ο δράστης κατελήφθη από τον αστυνομικό σε απόσταση (50) περίπου μέτρων από το κατάστημα.

Στην προσπάθεια του ο αστυνομικός να τον δεσμεύσει, ο 22χρονος πρόβαλε αντίσταση με σκοπό να ματαιώσει την σύλληψή του.

Ο 22χρονος μετά την σύλληψή του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Επίσης, στο ανωτέρω Νοσοκομείο διεκομίσθη και ο αστυνομικός που τον συνέλαβε με τραύματα στα χέρια από την πάλη που προηγήθηκε.

Μετά από έρευνα εντοπίστηκε πλησίον του καταστήματος μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία όπως προέκυψε ο 22χρονος μετέβη στο κατάστημα και για την οποία είχε δηλωθεί η κλοπή της την 24-10-2012 στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης.   

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης το τελευταίο 20ήμερο είχε διαπράξει συνολικά στις περιοχές της Χαλκίδας, Νέας Αρτάκης και Ψαχνών Ευβοίας:

– Τέσσερις (4) κλοπές – διαρρήξεις σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
– Δεκατέσσερις (14) Κλοπές – διαρρήξεις σε διάφορα καταστήματα και συγκεκριμένα σε κρεοπωλείο, κατάστημα εμπορίας κρασιών, κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μάντρα εμπορίας οικοδομικών υλικών, κατάστημα PET SHOP, επιχείρηση με εξοπλισμό καταστημάτων, αλευρόμυλο, κατάστημα αγροτικών εφοδίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευβοίας, κατάστημα εμπορίας βιομηχανικών ειδών, κατάστημα με γεωπονικά και γεωργικά είδη, κατάστημα αναψυκτήριο – περίπτερο, γραφείο λογιστηρίου επιχείρησης υλικών οικοδομών, κατάστημα γενικού εμπορίου και κατάστημα εμπορίας κρεάτων. 
– Δύο (2) κλοπές τροχοφόρων ( μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Η λεία που αποκόμισε ο 22χρονος από την παράνομη δράση του, ήταν το χρηματικό ποσό των (3.405) ευρώ, τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptops), μία σταθερή μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, μία (1) φωτογραφική μηχανή, συλλεκτικά γραμματόσημα, είδη καπνού και τροφίμων και άλλα μικροαντικείμενα των παθόντων, που η αξία τους ξεπερνάει τις (10.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στις περισσότερες περιπτώσεις εισέβαλε στα καταστήματα αφού πρώτα έσπαζε τις τζαμαρίες τους με τσιμεντόλιθους, μεγάλες πέτρες ή βαριά μεταλλικά αντικείμενα.

Τα κατασχεθέντα ηλεκτρικά είδη, καθώς και η κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα που βρέθηκε πλησίον του καταστήματος, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί αύριο (30-10-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.