Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Στροπόνων του Δήμου Διρφύων, όπου διαπράχθηκαν τρείς διαρρήξεις σπιτιών την ίδια ημέρα της περασμένης εβδομάδας και μάλιστα ενώ οι ιδιοκτήτες με τις οικογένειες τους κοιμόντουσαν μέσα.

Θα μπορούσε κάποιος χαριτολογώντας να σχολιάσει, πως τώρα με τη χιονόπτωση θα ησυχάσουν λίγο από τους διαρρήκτες οι κάτοικοι της περιοχής.

Χαρακτηριστικά συμβάντα, είναι μεταξύ άλλων η διάρρηξη της οικίας του Ε.Μ. στους Στρόπωνες, από άγνωστο άντρα, ο οποίος παραβίασε την κεντρική είσοδο του σπιτιού και σαν κύριος εισχώρησε στο υπνοδωμάτιο, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και αφαίρεσε από το παντελόνι 200 ευρώ. Την ώρα όμως που προσπάθησε να ανοίξει τη ντουλάπα έγινε αντιληπτός από τη σύζυγο του ιδιοκτήτη και ετράπη σε φυγή. Την ίδια ημέρα, άγνωστοι διέρρηξαν με τρυπάνι την μπαλκονόπορτα του σπιτιού του Α.Κ. στους Στρόπωνες, ενώ η οικογένεια ήταν μέσα και κοιμόταν και αφαίρεσαν 120 ευρώ από το παντελόνι του ιδιοκτήτη και από την τσάντα της συζύγου, μια φωτογραφική μηχανή Olympus, αξίας 200 ευρώ.

Το ίδιο βράδυ άτυχος στάθηκε και ο Γ.Μ. κάτοικος επίσης Στροπώνων. Άγνωστοι διέρρηξαν σαν κύριοι την κεντρική είσοδο του σπιτιού, ενώ η οικογένεια βρισκόταν μέσα και κοιμόταν και αφαίρεσαν 65 ευρώ από το παντελόνι και 50 ευρώ από το αυτοκίνητο.