Σοβαρές παραλείψεις της αναδόχου εταιρίας ΤΕΧΝΙΚΗ 2000 κατά την εκτέλεση των λιμενικών έργων, καταγγέλει ο Δήμαρχος Μαρμαρίου, Νικόλαος Μανώλης.

Δύο έργα είναι σε εξέλιξη στο λιμάνι του Μαρμαρίου <Επισκευή Ράμπας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων λιμένος Μαρμαρίου>, με ανάδοχο την εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ 2000,Κυριάκος Πέτσιας Χριστοδούλου 22 Χαλκίδα και το έργο <Επισκεύη καταρρεύσαντος τμήματος παραλιακού κρηπιδώματος λιμένος Μαρμαρίου>, με ανάδοχο τον Χρήστο Βαρελά Αβάντων 50 Χαλκίδα.
Σε σύσκεψη που έγινε στην Νομαρχία αρχές του 2010 παρουσία όλων των ενδιαφερομένων φορέων, ο ανάδοχος του έργου της ράμπας κος Κυριάκος Πέτσιας είχε διαβεβαιώσει και δεσμεύτει ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί και παραδοθεί ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ. Δυστυχώς είναι ΙΟΥΝΙΟΣ και το έργο είναι ΗΜΙΤΕΛΕΣ. Το λιμάνι του Μαρμαρίου έχει εικόνα «πεδίου μάχης», με βαρέα οχήματα, γερανούς,τεράστια τσιμεντένια μπλόκια διάσπαρτα, κατεστραμένο οδόστρωμα και πεζοδρόμια.
Ο κίνδυνος για ατυχήματα είναι άμεσος, ενώ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις υφίστανται τα παραλιάκα καταστήματα
που αδυνατούν να λειτουργήσουν, αφού ο παραλιακός χώρος τους έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο εργοτάξιο.
Το Λιμενικό Ταμείο Μαρμαρίου που αποτελεί το φορέα εκτέλεσης των έργων, έχει προβεί σε άμεση αποστολή στην κα Επίτροπο , των πρώτων λογαριασμών των έργων ΑΜΕΣΩΣ μόλις οι εταιρίες απέστηλαν τα τιμολόγια τους.
Από αυτό προκύπτει ότι οι προφάσεις που επινοούν οι ανάδοχοι για την καθυστέρηση εκτέλεσης των έργων είναι αβάσιμες,
αδικαιολόγητες και ύποπτες…… Εν’ όψη της θερινής περιόδου και της τουριστικής κίνησης που αναμένουμε να έχει η περιοχή μας, είναι απαράδεκτο το κυριότερο λιμάνι της Νότιας Εύβοιας να θυμίζει Λιμάνι της Αγωνίας.
ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. 
 
 
Δήμαρχος Μαρμαρίου
Νικόλαος Μανώλης.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019