Η Ένωση εργαζόμενων στα Τσιμέντα Χαλκίδας σχολιάζουν με τον δικό τους τρόπο την ανακοίνωση της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της στη Χαλκίδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Χαντρούλες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της «ευρύτερης τοπικής κοινωνίας» ετοιμάζεται να μοιράσει ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με την «ανάθεση μελέτης αξιολόγησης και υποβολής προτάσεων για την βέλτιστη αξιοποίηση ιδιόκτητου ακινήτου έκτασης 265 στρεμμάτων στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας» σε εταιρεία Real Estate.

Για όσους δεν γνωρίζουν το εν λόγω «ακίνητο» είναι το ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ της Χαλκίδας.

Αυτοί οι μεγάλοι ευεργέτες της τοπικής κοινωνίας αφού το έκλεισαν τον Μάρτιο του 2013, κάτι που δεν έκαναν ούτε οι Γερμανοί κατακτητές το 1941, και το απαξιώνουν εδώ και 7,5 χρόνια εμφανίζονται σήμερα ως μεγάλοι επενδυτές που φροντίζουν:

«Για την δημιουργία θέσεων εργασίας»…. Αυτοί που έστειλαν στην ανεργία πάνω από 200 εργαζόμενους.
«Για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας»…. Αυτοί που στέρησαν από την τοπική οικονομία τους μισθούς των εργαζομένων και τα οικονομικά οφέλη από την δραστηριότητα δεκάδων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνταν στο τσιμέντο.
«Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας»…. Αυτοί που επί 7,5 χρόνια δεν έκαναν ούτε μία αποκατάσταση στο περιβάλλον , ως είχαν υποχρέωση, στα Λατομεία τους.

Αυτοί λοιπόν οι μεγάλοι επενδυτές που κατάφεραν να μετατρέψουν μια βοριά βιομηχανία σε οικόπεδο, αναθέτουν σήμερα σε εταιρία Real Estate την αξιοποίηση του … οικοπέδου τους !!!
Χρειάζεται μεγάλο θράσος και αναίδεια, μετά από 7,5 χρόνια καταστροφής που προκάλεσαν, να εμφανίζονται ως σωτήρας της τοπικής κοινωνίας.

Ελπίζουμε η Περιφέρεια, ο Δήμος, ο ΟΛΝΕ, οι τοπικοί Βουλευτές, η Κυβέρνηση, να ενημερώθηκαν ότι το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας δεν είναι πλέον εργοστάσιο αλλά ιδιόκτητο οικόπεδο του Ομίλου Ηρακλής, με ότι αυτό συνεπάγεται (Άδειες λειτουργίας, Λατομία, προβλήτες κ.λ.π.)

Τώρα γιατί εμείς υποπτευόμαστε ότι πίσω απ’ αυτήν την Real Estate πιθανόν να κρύβονται κι οι ίδιοι διαβάστε κάτι «λίγα» εδώ:
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=28295

Ακολουθείστε μας στο Google News