Η Άννα Παππά είναι τρίτεκνη μητέρα, αρχιτέκτονας μηχανικός και υποψήφια για δήμαρχος στο δήμο Χαλκιδέων στις εκλογές του φθινοπώρου του 2023. Ένα τρίπτυχο που καθορίζει την πορεία της αλλά δεν περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Είναι κόρη του γυναικολόγου Δημητρίου Παππά, παντρεμένη με το Κώστα Ζησιάδη, έχει τρεις γιους και διαμένει μόνιμα στη Χαλκίδα με καταγωγή από τη Δροσιά Χαλκίδας.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αθηνών για δύο χρόνια μετά την απόκτηση του πτυχίου της το 1999. Από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται στον Δημόσιο Τομέα στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στο Τμήμα Κτιριακών Έργων.

Κατέχει μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη μελετών δημοσίων έργων και επιβλέψεων κτιριακών υποδομών (σχολεία,αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινωφελή ιδρύματα) και έχει συμμετάσχει σε πολλές γνωμοδοτικές επιτροπές. Είναι μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ευβοίας και είχε εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τη διετία 2005-2007.

Είχε διατελέσει Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας για τέσσερα συναπτά έτη 2016-2020. Το 2017 εκλέχτηκε πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία του Τεχνικού Επιμελητηρίου του Νομού Ευβοίας με θητεία δύο ετών. Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Από το 2020 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Εύβοιας. Γνωρίζει και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Ακολουθείστε μας στο Google News