Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1961 στη Χαλκίδα. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Κουτσούκου και πατέρας δύο αγοριών. Είναι εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση, διετέλεσε Δήμαρχος Χαλκιδέων, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Ευβοίας με την ΔΗΜΑΡ.

Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις εθνικές εκλογές του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας και διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης.

Υπήρξε Μέλος στις Διαρκείς Μόνιμες Επιτροπές της Βουλής για την Δημόσια Διοίκηση, Δημόσια Τάξη και Δικαιοσύνη, των Οικονομικών Υποθέσεων. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και Γραμματέας του ΔΣ του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της ΔΟΕ αλλά και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας επί σειρά ετών.

Έχει διατελέσει Δήμαρχος Χαλκιδέων το διάστημα 2003-2006, υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Εύβοιας 2003 – 2007, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Αναγνωστάκης διετέλεσε ακόμη Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Γ.Σ.Ε.Ε – ΑΔΕΔΥ Στερεάς Ελλάδας, στο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών και Μελετών της Δ.Ο.Ε. Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων 1995 – 1998, 1999 – 2002, 2007 – 2010. Ενώ είχε εκλεχθεί Γραμματέας Ν.Ε.Λ.Ε. Ν. Εύβοιας 1989 – 1990.

Με τις παραπάνω ιδιότητες συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, ημερίδων και αποστολών στο εξωτερικό, για θέματα σχετικά με την Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση και την Εκπαίδευση.

Σχετικά με την Κομματική δράση, ήταν Ιδρυτικό μέλος ΠΑΣΠ ΣΚΦ το 1979, μέλος του Τομέα Παιδείας, μέλος του Τομέα Συνδικαλιστικού και μέλος του Τομέα Ισότητας.

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Κοινοποίηση στο Pinterest

Ακολουθείστε μας στο Google News