Η Ιωάννα Δαριβέρη γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1989. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γαλάνη Νικόλαο με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Κατάγεται από την πολύτεκνη δεκαμελή οικογένεια της Χαλκίδας, του Σπύρου και της Μαρία Δαριβέρη.
Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας με βαθμό απολυτηρίου Άριστα.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο «Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων» LL.M Law of the Economy and of the Enterprises. Από το 2015 διατηρεί Δικηγορικό Γραφείο στην πόλη της Χαλκίδας ασκώντας μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία, αναλαμβάνοντας υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του Δικαίου. Ειδικότερα δραστηριοποιείται στους τομείς του Αστικού, Εμπορικού, Διοικητικού και του Ποινικού δικαίου , Ιατρικό Δίκαιο, Δίκαιο Τροχαίων Ατυχημάτων, Δημόσιο Δίκαιο, Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων και Δημόσιους Διαγωνισμούς.

Σχετικά με τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δραστηριότητες της, το 2014 σε ηλικία 24 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων, ενώ στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 επανεξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στις πρώτες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων. Έχει διατελέσει :

2014- έως σήμερα: Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων
2014 έως σήμερα : Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων
2014-2016 : Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων.
2014-2018 : Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας.
2017-2018 : Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων
2019-σήμερα : Μέλος Διοικητικό Συμβουλίου Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας.
2020- σήμερα : Μέλος της Θεματική Επιτροπής Υγείας της Περιφερειακή Ένωσης Δήμων , ως εκπρόσωπος του Δήμου Χαλκιδέων και γενικά της Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα της αφορούν θέματα περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, πολιτικής προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, πολιτιστικού τουρισμού, αθλητισμού και κοινωνικής πρόνοιας.

Η μουσική και οι παραδοσιακοί χοροί είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή της, καθώς από μικρή ηλικία ήταν μέλος της Μητροπολιτικής Χορωδίας της Χαλκίδας με υπεύθυνη την κα Μαγδαληνή Αργυράκη.

Ακολουθείστε μας στο Google News