Η Κατερίνα Μπατζελή κατάγεται από την Λαμία.
Ολοκλήρωσe τις σπουδές thw ως Οικονομολόγος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες, στο Boston University.

Έχει διατελέσει Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (2009-2012), Ευρωβουλευτής (2004-2009). Ως Συντονίστρια Πολιτικής Ομάδας για την Αγροτική Ανάπτυξη και Γεωργία, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των αγροτών και στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσε την Ευρωπαϊκή ημερίδα με θέμα: «Επιστροφή της Ιστορίας – Ακρόπολη».

Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας της, έχει λάβει μέρος ως Εισηγήτρια της Επιτροπής Γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εχει λάβει μέρος σε κοινωνικά θέματα, όπως την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση για νομισματικά και οικονομικά θέματα και για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως Σύμβουλος σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, επενδύσεων και ευρωπαϊκών υποθέσεων – θέση την οποία είχε και στο παρελθόν για πολλά χρόνια, πριν την ενασχόλησή της με τα κοινά.

Ακολουθείστε μας στο Google News