Μετά από τρία χρόνια έρευνας και συγγραφής, η πρώτη έκδοση του ιστορικού βιβλίου «οι άγνωστοι πρωτοπόροι της Μεσογείου» διατίθεται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό από τις αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Λίγα λόγια για την έκδοση

Το βιβλίο αποτίνει φόρο τιμής στους άγνωστους πρωτοπόρους της Μεσογείου: τους Χαλκιδέους. Σε αυτούς τους Ευβοιώτες θαλασσοπόρους που από το 12ο ως και τον 4ο αι. π.Χ. ίδρυσαν τις περισσότερες αποικίες απ’ οποιαδήποτε άλλη ελληνική μητρόπολη του αρχαίου κόσμου, στις ακτές της Μέσης Ανατολής, της Μικράς Ασίας, της Αφρικής, της Ιλλυρίας και, κυρίως, της Χαλκιδικής στη βόρεια Ελλάδα, της Ιταλίας και της Σικελίας.

Οι νέοι κόσμοι που δημιούργησαν ιδιαίτερα στις δύο τελευταίες περιοχές, πρώτοι απ’ όλους τους Έλληνες, άνοιξαν το δρόμο για να γεννηθεί η Μεγάλη Ελλάδα και ο σύγχρονος Δυτικός Πολιτισμός. Όλες αυτές οι πατρίδες μακριά από την πατρίδα και η ιστορική τους διαδρομή, από την ακμή ως την πτώση τους, συγκεντρώνονται και παρουσιάζονται αναλυτικά, για πρώτη φορά, σε ένα κείμενο. Έτσι παράλληλα αναδεικνύεται η σημαντική –πλην, επίσης άγνωστη- ναυτική, στρατιωτική και πολιτιστική υπεροχή της μητρόπολής τους, Χαλκίδας, έναντι των υπολοίπων ελληνικών πόλεων κυρίως του 8ου αιώνα π.Χ., που υπήρξε η δική της Χρυσή Εποχή.

Χαρακτηριστικά

  • Έκδοση: Square books
  • Σελίδες: 332
  • Χαρτί: munken polar, 120 γρ.
  • Εκτύπωση: 4χρωμία
  • Το κείμενο συνοδεύεται από: 10 επεξηγηματικούς έγχρωμους χάρτες, 77 έγχρωμες φωτογραφίες και 5 αναλυτικούς πίνακες με τις συνολικά 90 ευβοϊκές αποικίες (77 της Χαλκίδας και 17 της Ερέτριας) ανά τη Μεσόγειο.
  • ISBN: 978-618-85701-0-8

Πως θα το αποκτήσετε

Η κύρια διάθεση του γίνεται μέσω παραγγελιών από τον ιστότοπο Squarebooks.gr. Επίσης, παραγγελίες (με δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή) γίνονται δεκτές στο τηλέφωνο 6979217154, ενώ πωλείται και σε επιλεγμένα ψηφιακά και φυσικά βιβλιοπωλεία ανά τη χώρα.

Το βιβλίο διατίθεται με μαλακό εξώφυλλο (κόστος 30 ευρώ) και με σκληρό εξώφυλλο + κορδελίτσα – σελιδοδείκτη (κόστος 40 ευρώ).

Λίγες λέξεις για τον συγγραφέα του βιβλίου

Βάγιας ΚατσόςΟ Βάγιας Κατσός πήρε την πρώτη του ανάσα στη Χαλκίδα, στις 31 Ιανουαρίου του 1973. Έχει εργαστεί σε όλα τα είδη ΜΜΕ ως δημοσιογράφος, φωτογράφος και γραφίστας. Το 2004 δημιούργησε το «Square», που του χάρισε ένα βραβείο (καλύτερη σχεδίαση περιοδικού, ΕΒΓΕ 2005) και παραμένει ως σήμερα το μακροβιότερο περιοδικό της Εύβοιας. Το 2014 αντικατέστησε το έντυπο «Square» με το ψηφιακό αδελφάκι του, το «square.gr», που του έδωσε άλλο ένα βραβείο (καλύτερη σχεδίαση πρώτης σελίδας σε site, Regional Media Awards 2016). Σήμερα, αρθρογραφεί και ερευνά πλέον συστηματικά την ιστορία του γεννήτορα τόπου του, στο «Square History». Το «oι άγνωστοι πρωτοπόροι της Μεσογείου» είναι το πρώτο του βιβλίο.

Ακολουθείστε μας στο Google News