Ο Βουλευτής Εύβοιας Γ. Ακριώτης παρευρέθηκε την Κυριακή 9 Ιούνη στις Εκδηλώσεις Μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στο Δίστομο Βοιωτίας. Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία της 10ης Ιουνίου 1944 αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα, στους 218 Μάρτυρες Ήρωες Διστομίτες.

H άμεση αποζημίωση των θυμάτων του Ναζισμού αποτελεί διαρκές αίτημα της ελληνικής πολιτείας. Μάλιστα λίγες μέρες πριν επιδόθηκε Ρηματική Διακοίνωση προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιστορική μνήμη παραμένει, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά για να υπενθυμίζει τις πιο μελανές στιγμές της ανθρωπότητας και να μας κινητοποιεί ώστε να οχυρώσουμε περαιτέρω τις δημοκρατικές αξίες, τους θεσμούς και τα ιδανικά.

Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετείχε και η χορωδία του Ωδείου Μαρσύας, της οποίας μέλος υπήρξε και ο Βουλευτής Γ. Ακριώτης και η οποία εκτέλεσε τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, «Άξιον Εστί» και «Μαουτχάουζεν».