Η πίτσα «λατρεύεται» απ’ όλο τον κόσμο και κυκλοφορεί σε άπειρες εκδοχές για όλα τα γούστα. Το Xenia Food Cocktail Coffee σας παρουσιάζει την καινοτομία στη ζύμη, την αρχαία εκδοχή της, την αυθεντική και μοναδική «pinsa».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή της πίτσας και είναι μία αλμυρή φοκάτσια στην οποία μπορούν να προστεθούν τα ίδια υλικά, που χρησιμοποιούμε και για την πίτσα. Η διαφορετικότητα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην σύσταση του αλευριού που είναι ένας συνδυασμός από αλεύρι ρυζιού, σιταριού και σόγιας από μία ειδική μάρκα Di Marco.

Η pinsa που είναι πλατιά και ωοειδής αποτελεί παραδοσιακή συνταγή της Ρώμης στην περιφέρεια του Λάτσιο και χρονολογείται από την αρχαιότητα. Μάλιστα, μιλάμε για πρόγονο της πίτσας, καθώς η ονομασία της «pinsa» προέρχεται από τη λέξη pinsere (λατινικά), που μεταφράζεται ως «πιέζω με δύναμη προς τα κάτω» και που αυτό ασφαλώς αφορά τη διεργασία του ζυμαριού, προκειμένου να γίνει πιο πλατύ, ώστε να θυμίζει πίτα.

Φαίνεται πως η pinsa αποτελούσε προσφορά των αρχαίων Ρωμαίων στους θεούς. Επίσης, λέγεται πως ήταν και το πρώτο πράγμα που έφαγε ο Αινείας κατά την επιστροφή του στη Ρώμη, μετά τον Τρωικό πόλεμο.

Μια ζύμη που προήλθε από ένα αρχαίο προϊόν, το οποίο παρασκεύαζαν οι αγροτικοί πληθυσμοί που κατοικούσαν έξω από τα τείχη της αρχαίας Ρώμης.

Την μοναδική αυτή παρασκευή της αρχαίας συνταγής «pinsa» θα την βρείτε μόνο στο Xenia Food Cocktail Coffee και buon appetito!

Xenia Food Cocktail Coffee | Φρούριο Χαλκίδας | 2221 024616 | Facebook Page

Ακολουθείστε μας στο Google News