Σε τέσσερις εστίες επιχειρούν οι πυροσβέστες – Παραμένει στην περιοχή μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 331 πυροσβέστες – Δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια. Έπειτα από συνεχείς ρίψεις νερού μένουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες.

Η πτώση της έντασης των ανέμων στην Εύβοια είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και η δυναμική και των τεσσάρων μετώπων της φωτιάς για το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε μια σύλληψη με την κατηγορία του εμπρησμού. Το βράδυ της Παρασκευής είχαν μείνει μόνο διάσπαρτες μικροεστίες.

Ωστόσο στην περιοχή παραμένουν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 111 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Τέσσερα τα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια

Στις 13:52 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τραχήλι, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στις πυρκαγιές που μαίνονται από χθες, στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα, στην Τοπική Κοινότητα Μανίκια, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Άγιος Γεώργιος, που ανήκουν επίσης στον προαναφερόμενο δήμο.

Ποιοι επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιά στην Εύβοια

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν από νωρίς δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από την Πέμπτη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός δήλωσε: Μετά από δύο πολύ δύσκολα μερόνυχτα, μπορούμε να πούμε πως οι 3 φωτιές που ξέσπασαν στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου βρίσκονται σε ύφεση και δεν εμπνέουν καμία ανησυχία. Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους εθελοντές, τους δασικούς μας, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Δήμο και φυσικά τους συνεργάτες μας στην Περιφέρεια, που για μία ακόμη φορά υπερέβαλαν εαυτούς και πήγαν όλα καλά!