Το Θέατρο Χαλκίδας ως διοργανωτής του 3ου bio-Mechanical Festival, υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χαλκιδέων, τον ΔΟΑΠΠΕΧ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών του, έχει τη χαρά να λειτουργήσει και φέτος το θερινό κινηματοθέατρο Rex.

Εγκαινιάζει τις προβολές την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, με μια σειρά βίντεο, συνολικής διάρκειας 60 λεπτών, των τελειόφοιτων της Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Τηλεόρασης 2018-19 με στόχο να δούμε πώς το «προσωπικό» και το ιδιωτικό γίνεται δημόσιο και διαπερνά πλείστες όψεις της καθημερινότητάς μας.

«Τι μας κάνει να γελάμε στις κεντρικές πλατφόρμες; Τι λένε τα μικρά παιδιά όταν ανεβάζουν βίντεο στο YouTube; Πώς περνάμε από την τηλεόραση στο You Tube και το αντίστροφο; Πώς γινόμαστε «celebrity»; Πώς είναι να γνωρίζουμε καινούργιους τόπους μέσα από τα ταξίδια των YouTubers; Πώς βγάζουν χρήματα; Πώς δημιουργούνται οι κοινότητες στο YouTube;»

Την προβολή των οπτικοακουστικών παραγωγών των φοιτητών στο Rex θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η υπεύθυνη του project, Επίκουρη Καθηγήτρια, κ. Ιωάννα Βώβου και ομάδα από τους φοιτητές/δημιουργούς και μετά το πέρας των προβολών θα διεξαχθεί σχετική συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μέσα στον διαδικτυακό κυκεώνα της εποχής, η βραδιά της Τρίτης στο κιν/τρο Rex θα είναι άκρως εποικοδομητική αφού θα δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να πληροφορηθεί, να εξοικειωθεί, να λύσει απορίες και να κατανοήσει τις επιταγές των εξελίξεων σ’έναν νευραλγικό κομμάτι του κυβερνοχώρου.

Πρόκειται για μια αξιόλογη παράλληλη δράση του 3ου bio-Mechanical Festival από το Θέατρο Χαλκίδας που δεν πρέπει να χάσετε!

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»
Σύλλογος ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός»
Η διαφορετικότητα δεν είναι ανισότητα! Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα μέλη της Ομάδας Θεατρικής Δημιουργίας ΑμεΑ!
Το ταλέντο, η ευαισθησία, το μεράκι και ο ζήλος, ξεχειλίζουν επί σκηνής και θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, στις 9 το βράδυ.

Το Θέατρο Χαλκίδας ως διοργανωτής του 3ου bio-Mechanical Festival, υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χαλκιδέων, τον ΔΟΑΠΠΕΧ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε., δίνει το βήμα στα μέλη της Ομάδας και τους εθελοντές του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος-Ελπιδα-Πολιτισμός» για να μας παρουσιάσουν τη θεατρική τους παράσταση διάρκειας 60 λεπτών, «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευρυπίδη, σε διδασκαλία-Σκηνοθεσία Σοφίας Λιάκου, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Διασκευή – Συνεργασία στη Σκηνοθεσία: Γιάννης Τζέμης,
Κατασκευή Σκηνικού: Κωστής Μίχαλος,
Δημιουργία Μακέτας: Λίνα Περγάμαλη,
Μουσική Επεξεργασία: Μανώλης Σπανός,
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μιχαηλίδης,
Κορυφαίες: Χρυσά Μαγουλάς & Άννα Ροδά,
Αφηγήτρια: Τζίνα Καλούση-Κατσώνη,
Φροντιστές Σκηνής: Μαρία Κετίπη, Ζερμαίν Μάιση,
Επιμέλεια Χτενισμάτων: Κομμωτήριο Αναστασίας Λιάκου,
Επιμέλεια Μακιγιάζ: Δήμητρα Βαρθαλή.
Οικονομική Ενίσχυση: 5€
Η παρουσία όλων μας θα αποδείξει με τη σειρά της, πως η ευαισθησία και ο πολιτισμός που υπάρχει μέσα στον καθέναν από εμάς, θα γίνει διαδραστικό μέσο επικοινωνίας και θα φωτίσει το Θέατρο και ολόκληρο τον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος!
Ας επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των συντελεστών της παράστασης γιατί πραγματικά το αξίζουν!