Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με νεότερη ανακοίνωση της ενημερώνει ότι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας είναι οριοθετημένη.

Συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 1 ομ. πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα.

Περιοδικά επιχειρούν 9 Ε/Π και 1 Α/Φ. Συνδρομή από Ε.Σ., Λ.Σ., εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

O Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε:

Η φωτιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίου έχει τεθεί υπό έλεγχο. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τις καταστροφές που υπέστησαν περιουσίες συμπολιτών μας και θέλω να τους πω, πως ο Δήμος θα σταθεί δίπλα τους για τη γρήγορη αποκατάσταση τους. Σαφέστατα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στο δήμο Καρύστου τα τελευταία 24ωρα εγείρουν υποψίες εμπρησμού, για αυτό το λόγο ζήτησα προσωπικά απο τις αρμόδιες αρχές να διερευνηθούν εξονυχιστικά τα αιτία και να αποδωθούν ευθύνες αν υπάρξουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στους εθελοντές μας για τη μάχη που έδωσαν απόψε , στις εναέριες δυνάμεις για την καθοριστική βοήθεια τους , στην Περιφέρεια μας για τη συμβολή και σε όλους όσους πραγματικά βοήθησαν στη δύσκολη αυτή νύχτα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ! Ο Δήμος Καρύστου θα συνεχίσει να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των συμπολιτών με αυταπάρνηση. Παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα και ζητάμε τη συμβολή και την υπευθυνότητα όλων.

Η μάχη απόψε ήταν άνιση αλλά η θέληση όλων μας ήταν καθοριστική ! Σας ευχαριστώ ειλικρινά όλους !

Ακολουθείστε μας στο Google News