Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού που έγινε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, ανακοινώθηκε ότι στα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε όλη την Ελλάδα από Τρίτη 3 Νοεμβρίου είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε ανοικτούς χώρους.

Η χώρα πλέον χωρίζεται σε δύο ζώνες από τέσσερις που ήταν προηγουμένως. Επιτήρησης και Αυξημένου  Κινδύνου. Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο». Στις περιοχές Επιτήρησης στις οποίες περιλαμβάνεται και η Εύβοια, Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Φωκίδα θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα και επιπλέον αυτών:

  • χρήση μάσκας παντού (σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους)
  • περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί
  • εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια
  • απαγόρευση συναθροίσεων

Διαβάστε τα μέτρα όπως εξειδικεύθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου και τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Στην ζώνη αυξημένου κινδύνου η Βοιωτία που μέχρι σήμερα ήταν στην πορτοκαλί, δείτε τα μέτρα που ισχύουν για την Βοιωτία.

Στις περιοχές που εντάσσονται στη νέα ζώνη Αυξημένου Κινδύνου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

Τα καταστήματα λιανικής και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει στα δύο επίπεδα υγειονομικής επιτήρησης από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου.