Ο Υπουργός Οικονομικών παρακάμπτει το αίτημα του κ. Αποστόλου, αλλά δεσμεύεται ότι θα ληφθούν μέτρα για κάποιες περιπτώσεις.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την απόφαση για την κατάργηση των 5 εφοριών στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, το αίτημα του κ Αποστόλου ήταν να διατηρηθούν οι εφορίες γιατί προκύπτουν προβλήματα κατά τη μετακίνηση στο νομό εξαιτίας του ελλιπούς οδικού δικτύου και της ιδιομορφίας του νησιού.

Ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε στην ερώτηση του Βουλευτή παρακάμπτοντας το αίτημα να διατηρηθούν οι Περιφερειακές Δ.Ο.Υ. και εμμένοντας στην αναδιοργάνωση τους όπως έχει ήδη αναγγελθεί.

Δεσμεύεται όμως να ληφθούν μέτρα για περιπτώσεις με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τη Δ.Ο.Υ. υποδοχής ώστε να εξυπηρετούνται από υπαλλήλους σε οίκημα που θα έχει παραχωρηθεί από το Δήμο.

Επιπλέον, δεσμεύεται και για τη λειτουργία Γραφείου της Δ.Ο.Υ. υποδοχής σε απομακρυσμένες περιοχές έπειτα από μελέτη που θα πραγματοποιηθεί από την ειδική γνωμοδοτική επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί.

«Καλούμε λοιπόν τους ενδιαφερόμενους Δήμους της περιοχής μας να προβούν στις σχετικές ενέργειες.»