Ο Δήμαρχος Κηρέως καταγγέλλει με επιστολή του την ανύπαρκτη παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή του Δήμου του.

Ο Δήμαρχος Κηρέως, Πρόδρομος Ενωτιάδης απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας και τους βουλευτές του Νομού με επιστολή του, προκειμένου να επισημάνει τις ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Κηρέως και καταγγέλλει την αδιαφορία από πλευράς αρμοδίων στην κάλυψη των αναγκών, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα έχουν γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ενωτιάδης αναφέρει στην επιστολή του:
«Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Διοικητές, Κύριοι Βουλευτές,
Είμαι στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτύρομαι για ακόμη μία φορά για την ελλιπή έως ανύπαρκτη παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή του Δήμου Κηρέως. Πλέον τα σημαντικά προβλήματα του Κ.Υ. Μαντουδίου, τα οποία σας έχω αναφέρει με σειρά εγγράφων μου διαμαρτυρίας, αντανακλούν και στη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων του ανήκουν στην ευθύνη του.  
Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα το Αγροτικό Ιατρείο Πηλίου, του πλέον τουριστικού χωριού του Δήμου μας, δεν λειτουργεί αφήνοντας χιλιάδες πολίτες ακάλυπτους ιατρικά. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση για την απουσία γιατρού, με αποτέλεσμα κάθε φορά δεκάδες ηλικιωμένοι να περιμένουν άσκοπα μέχρι να έρθει ο γιατρός και στο τέλος να αναγκάζονται, όσοι μπορούν, να μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο Κ.Υ. Μαντουδίου για να εξυπηρετηθούν. Το Πήλι διαθέτει περί τους 900 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι υπερδιπλασιάζονται τους θερινούς μήνες. Δυστυχώς όμως το Περιφερειακό Ιατρείο Πηλίου την περίοδο αυτή, της τουριστικής αιχμής, δεν διαθέτει Ιατρό.  
Κύριε Υπουργέ, για μια ακόμη φορά, απευθύνω έκκληση βοήθειας.
Στείλτε γιατρό στο Π.Ι. Πηλίου. Ένας οικισμός με 900 κατοίκους και εκατοντάδες παραθεριστές απαιτεί να έχει μόνιμη παρουσία Ιατρού. Ασχοληθείτε με τα προβλήματα του Κ.Υ. Μαντουδίου, στελεχώστε το με γιατρούς ειδικοτήτων και σώστε ζωές. Οι κάτοικοι της Βορειοκεκτρικής Εύβοιας που καλυπτόμαστε από το Κ.Υ. Μαντουδίου, περίπου 30.000 τους καλοκαιρινούς, δικαιούμαστε τη φροντίδα της πολιτείας στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.
Μεριμνήστε για την έγκαιρη αντικατάσταση των12 Αγροτικών Ιατρών στα 7 Περιφερειακά Ιατρεία, διότι αυτή την περίοδο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) λήγει η θητεία αρκετών Αγροτικών Γιατρών».