Ο πρώην Υπουργός, Βασίλης Κεδίκογλου δήλωσε παρών στη διεκδικήση του νέου Δήμου Ιστιαίας – Λ.Αιδηψού της Β.Εύβοιας, ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.

Μέσω συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στα ζητήματα του νομού, στον Καλλικράτη, ενώ έστειλε μήνυμα στο λαό της Εύβοιας να στηρίξει στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές προσωπικότητες ανεξάρτητες από κομματικά χρίσματα και συμφέροντα.

Ο Βασίλης Κεδίκογλου στη συνέντευξη τύπου, επιβεβαίωσε την είδηση, πως στις εκλογές του Νοέμβρη, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου της Βόρειας Εύβοιας. Κατόπιν ώριμης σκέψης και αφού μέτρησε τις δυνάμεις του, επέλεξε να κατέβει στην Ιστιαία και όχι στην Περιφέρεια ή στο Δήμο Χαλκιδέων, παρά το γεγονός ότι είχε σχετικές παραινέσεις.

Άλλωστε, ο Βασίλης Κεδίκογλου κατάγεται και κατοικεί στην Ιστιαία και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής.
Φυσικά δηλώνει ανεξάρτητος υποψήφιος και αν κάποιο κόμμα του προτείνει στήριξη, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως ναι μεν αυτό τον τιμά, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα συνεπάγεται αυτό την όποια δέσμευση απέναντι στο κόμμα. Εξάλλου, όπως επισήμανε στη συνέντευξη τύπου, οι Δήμαρχοι πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, ώστε να μην έχουν κομματικές εξαρτήσεις, για να μπορούν να διεκδικήσουν την ανάπτυξη της Εύβοιας. Επιπλέον, κάλεσε τους Ευβοείς πολίτες να στηρίξουν ανεξάρτητους υποψηφίους στις εκλογές. «Ο κόσμος επιζητεί ανεξάρτητες προσωπικότητες και εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές» δήλωσε ο Βασίλης Κεδίκογλου.

Η προσέγγιση του Βασίλη Κεδίκογλου στα ζητήματα της Εύβοιας και στον Καλλικράτη
Ο πρώην Υπουργός μεταξύ άλλων είπε στη συνέντευξή του:
“Η Εύβοια, αν και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, είναι σε οπισθοδρόμηση. Αποφάσεις για μελέτες και έργα υπήρξαν, υποσχέσεις από χείλη Πρωθυπουργών και Υπουργών δόθηκαν – Σημίτης, Καραμανλής, Μαγκριώτης – σκόνταψαν, όμως στη ροή των αποφασισθεισών πιστώσεων με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση: τη νέκρωση ουσιαστικά της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης και την εξάρτηση της οικονομικής μας ζωής από τον τουρισμό και την οικοδομική δραστηριότητα. Το σημερινό αποτέλεσμα οφείλεται στην έλλειψη αγωνιστικής αποτελεσματικής διεκδίκησης από την Τοπική εξουσία, τη Νομαρχιακή και  Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, Εργατικό Κέντρο, Σωματεία και Επαγγελματικούς Συλλόγους.

Η αγωνιστική διεκδίκηση δεν αρθρώθηκε λόγω της κομματικής εξάρτησης των ηγεσιών. Οι ηγεσίες δεν τολμούσαν να δυσαρεστήσουν τα κόμματα, αυτούς που τους έδωσαν το χρίσμα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που βεβαιώνουν τον κανόνα. Η κατάσταση έφτασε στο τέλμα. Δεν κουνιέται φύλλο.

Παραδείγματα άφθονα:
1. Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθυστερεί τώρα γιατί τάχα το οικόπεδο είναι του Υπουργείου Αμύνης και δε δόθηκε στο Υπουργείο Υγείας, λες και τα δύο αυτά Υπουργεία δεν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

2. Φράγμα Μανικίων, το Υπουργείο Υποδομών δεν έχει πληροφορηθεί ακόμη ότι η ΔΕΗ έχει συντάξει αριστοτεχνική μελέτη ολοκλήρωσης υπό προϋποθέσεις που έθεσε η Περιφέρεια Στ.Ελλάδας και κατασκευή με δικά της κεφάλαια. Αναμένεται η συμφωνία παραχώρησης του έργου από το Υπουργείο Οικονομικών στη ΔΕΗ επί ενάμιση χρόνο.

3. Η Περιφερειακή της Αιδηψού, η Δ/νση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας αναμένει επί 8μηνο την επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων από το Γραφείο του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών… Κατά τα άλλα καταπολεμούμε την ανεργία!!!!
4. Το Υδροθεραπευτήριο της Αιδηψού παραμένει ουσιαστικά κλειστό – λειτουργεί μόνο η πισίνα. Το Ελληνικό Δημόσιο – Ε.Τ.Α. – Και ο Δήμος χάνουν έσοδα όταν για έσοδα επιβάλλονται φόροι και ο Δήμος δε διαμαρτύρεται (sic)!.

Η Εύβοια δεν έχει ζωή αν δεν πραγματοποιηθούν υποδομές….. τίποτα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αν δεν υπάρχει αποτελεσματική αγωνιστική διεκδίκηση από τους Ευβοιώτες, διεκδίκηση που να προκαλέσει πόνο στην Κεντρική κυρίως, αλλά και την Περιφερειακή εξουσία. Η διεκδίκηση δε γίνεται με έγγραφα αλλά με ανταποδοτικές πράξεις, πράξεις που να προξενούν αρνητική επίπτωση στην πορεία της Κεντρικής εξουσίας.

Το μήνυμα και το αίτημα της εκλογής διεκδικητικής εξουσίας καθιστά επίκαιρο η διενέργεια των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το νόμο «πρόγραμμα Καλλικράτης».

Χαρακτηριστικό του Καλλικράτη είναι η ενός ανδρός αρχή…..
Η πλοκή του Καλλικράτη δεν αφήνει περιθώρια σε ανεξάρτητες προσωπικότητες να δημιουργήσουν συνδυασμούς στην Περιφέρεια και τους μεγάλους Δήμους. Περιθώρια για ανεξάρτητες προσωπικότητες υπάρχουν σε μικρούς και μεσαίου μεγέθους Δήμους. Ετσι η εξουσία θα είναι κομματικοδίαιτη ή κρατικοδίαιτη, υπήκοος του χρίσματος.

Οι υποδομές στην Εύβοια δεν έχουν μέλλον αν δεν διεκδικηθούν καίρια. Η αποτελεσματική διεκδίκηση απαιτεί και ανεξάρτητους Δημάρχους, άσχετα με το κομματικό τους φρόνημα. Ανεξάρτητοι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες δεν μπορεί να αναμένονται. Χρειάζεται ένα κίνημα που θα ειπεί: « Αξιώνουμε και διεκδικούμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των υποδομών. Διαφορετικά δε θα επιτρέψουμε τη λειτουργία των Περιφερειακών και Κεντρικών Υπηρεσιών. Θα τις καταλάβουμε”.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κεδίκογλου, Βιογραφικό.