Την υποψηφιότητα για το δημαρχιακό θώκο της Σκύρου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Αντωνόπουλος. Ο Κυριάκος Αντωνόπουλος ηγήθηκε της παράταξης Ε.Μ.ΠΡΩ.Σ για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας της Σκύρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ενώ αποφάσισε να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κυριάκου Αντωνόπουλου

Tο 2014, για πρώτη φορά, ηγήθηκα της Δημοτικής παράταξης Ε.Μ.ΠΡΩ.Σ για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας της Σκύρου. Μετά από συζήτηση που προηγήθηκε στην παράταξη μας και αφού εκτιμήσαμε τα γεγονότα που μεσολάβησαν σε Εθνικό και τοπικό επίπεδο, αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε από σήμερα την υποψηφιότητα μας στις Δημοτικές εκλογές του 2019 και να ηγηθώ εκ νέου του Αυτοδιοικητικού μας σχήματος, θέτοντας υποψηφιότητα για Δήμαρχος Σκύρου.

Τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματα των Σκυριανών συρρικνώθηκαν, συμπαρασυρόμενα από την γενική οικονομική κατάσταση της Χώρας αλλά και από την ανεπάρκεια κομβικών υποδομών που θα μπορούσαν όχι μόνο να περιορίσουν, αλλά και να αποτρέψουν τις απώλειες.
Η Σκύρος έχει σημαντικά περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης, με την σωστή διαχείριση και την στόχευση για την εξασφάλιση πόρων με παρεμβάσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
• Εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας τον ρόλο του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, έχω την ευθύνη της διαχείρισης του Λιμανιού της Λιναριάς.
Με την πολύτιμη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της Λιμενικής Επιτροπής, με ελάχιστα μέσα, χωρίς προσωπικό, αλλά με εθελοντική εργασία και προσωπική δέσμευση κερδίσαμε την αναγνώριση Κρατικών και Ιδιωτικών Φορέων.
Το Λιμάνι της Σκύρου είναι αναγνωρισμένο μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες ως το δημοφιλέστερο και πλέον βραβευμένο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας. Το Λιμάνι της Σκύρου, αναφέρεται στους κύκλους του Τουρισμού και της Ναυτιλίας στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό, καθώς και στον Πανεπιστημιακό χώρο ως παράδειγμα προς μίμηση. Το όνομα «ΣΚΥΡΟΣ» ταξιδεύει μαζί με το Λιμάνι της σε όλο τον κόσμο και είναι συνδεδεμένο με Πανελλήνιες πρωτιές, διακρίσεις οι οποίες προσδίδουν δημοφιλία στο Νησί της Σκύρου. Το Λιμάνι μας στα χρόνια των μνημονίων καταγράφει αλματώδη άνοδο σε όλους τους τομείς, έχει καταστεί προορισμός και όχι στάση, κάθε χρονιά βελτιώνει τις παροχές και τα έσοδα του, υποστηρίζοντας εισοδηματικά την τοπική κοινωνία, ενώ ανεβάζει διαρκώς τον πήχη της ποιότητας, κάτι που θα κρίνει την επιτυχία και την οικονομική απόδοση για κάθε μελλοντική μας δράση στο Νησί.
Θεωρώντας ότι έχουν καταγραφεί ορατά αποτελέσματα από την πορεία του Λιμανιού στην ανάπτυξη της Σκύρου, έχω την διάθεση να πράξω το ίδιο σε όλο το νησί και την βεβαιότητα της επίτευξης των στόχων, εφ όσον μου ανατεθεί ο ρόλος του Δημάρχου Σκύρου.
• Το πρόγραμμα δράσης της παράταξης μας μας θα έχει άξονες την πρόοδο, την ποιότητα και την ανάπτυξη σε όφελος των Σκυριανών, ώστε να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, προκλήσεις και κίνητρα για εποικοδομητικές επενδύσεις.
Σκοπός μας είναι, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η νεολαία μας να θέλει να παραμείνει , να εργάζεται και να επιχειρεί στον τόπο μας.
Τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για το «άνοιγμα» της Σκύρου στην ήπια άλλα στοχευόμενη τουριστική ανάπτυξη με παράλληλη χρονική διεύρυνση της είναι, η περιβαλλοντική ευαισθησία και προστασία, η καλαισθησία, η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα, η διάθεση των τοπικών προϊόντων, και η δημιουργία υποδομών που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα και τη θέση της Σκύρου ως Διεθνούς και εγχώριου προορισμού που θα εγγυηθούν την αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων της.
Η Σκύρος πρέπει λειτουργεί και να προωθείται όπως ορίζει η φυσική της ποιότητα και όχι ως ένας φτηνός σταθμός – προορισμός. Και οι κάτοικοι της να είναι ικανοποιημένοι από τους πόρους αλλά και από την ποιότητα του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και εργάζονται.
Προτεραιότητά μας είναι η παραγωγή έργου και η παροχή δυνατοτήτων σε όλους. Πολιτικό μας στοίχημά θα είναι ένας τρόπος διοίκησης όπου όλες και όλοι να θέλουν να συμμετέχουν ενεργά με στόχο τη βελτίωση. Να υπάρχει χώρος για δράση, βοήθεια και ουσιαστική συμμετοχή στα Δημοτικά πράγματα που θα υλοποιούνται με γνώμονα το όφελος για το σύνολο και όχι για το άτομο.

• Ίσως, μια λύση για την Ελλάδα να είναι οι Δήμοι.
Μπορεί να πρέπει η αλλαγή στη Χώρα μας να ξεκινήσει από τους Δήμους. Ας δούμε την εικόνα των Δήμων, εκεί που τα προβλήματα είναι ορατά. Είναι προβλήματα που τα βλέπουν οι πολίτες. Τα βλέπουν μπροστά τους κάθε μέρα, δεν τα βλέπουν από την τηλεόραση.
Είναι θέματα που μπορούν να λυθούν. Πριν λύσεις το πρόβλημα της ανεργίας της Χώρας, πρέπει να φτιάξεις τις λακκούβες, τα σκουπίδια, την γενική τακτοποίηση, δηλαδή τα καθημερινά που θέλουμε να τα ονομάζουμε αυτονόητα. Ας πάμε από τους Δήμους και από την τοπική Αυτοδιοίκηση στο Κράτος, κι όχι μόνο από το Κράτος στους Δήμους. Μόνο να ωφεληθούμε μπορούμε.
Ας εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα σέβεται την αξιοπρέπεια των σχέσεων με τους πολίτες οι οποίοι πολλές φορές, είτε αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τις Δημοτικές Αρχές, είτε ως έχοντες τιμή πώλησης, από τους υποψήφιους Δημάρχους.
Ας εφαρμόσουμε μια πολιτική χωρίς εκπτώσεις και δισταγμούς εκεί που το κοινό συμφέρον και η γενική πρόοδος το επιβάλλει.
Αυτή θα είναι η πυξίδα για την παράταξή μας και εμένα προσωπικά.
• Καλούμε λοιπόν, ‘Όλες και ‘Όλους τους πολίτες της Σκύρου να παραμερίσουν τις κάθε λογής διαφορές και πολιτικές διαφοροποιήσεις και να συνεισφέρουν με ιδέες και συζητήσεις ώστε οι ανησυχίες και οι απόψεις όλων να διαμορφώσουν ένα επιτυχημένο διάλογο. Έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να δοθούν όλες οι πληροφορίες ώστε η επιλογή να γίνει με γνώμονα τις υλοποιημένες πολιτικές και κυρίως το καταγεγραμμένο έργο του κάθε συνδυασμού και του επικεφαλής του.