Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΜΕΣΑ-Νέο Ξεκίνημα Γιώργος Κριάρας για το πρώην ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης.

Φίλες και φίλοι, αυτό είναι το πρώην ΚΕΓΕ (κέντρο γεωργικής εκπαίδευσης) στη Νέα Αρτάκη.

Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι η εικόνα της εξωτερικής του κατάστασης. Κάθε άλλο, είναι να ενημερωθούν όσοι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν τι ήταν, τι ‘’ζημία’’ προκλήθηκε από την απαξίωση του και τι είναι σήμερα.

Ήταν ένα επιμορφωτικό κέντρο θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης (φωτογραφία με το τρακτέρ) νέων και εν ενέργεια αγροτών όπου εκτός όλων των άλλων, οι αγρότες μας ελάμβαναν πλήρη φιλοξενία.

Η ζημία που προκλήθηκε από την απαξίωση του και την αλλαγή του χαρακτήρα του κόστισε σε μεγάλο βαθμό στο πρωτογενή τομέα του τόπου μας και γενικότερα στην οικονομία.
Τώρα λειτουργεί ως υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ – δηλαδή γραφειοκρατία – χώρος αναψυχής στη μια πλευρά και ενίοτε χώρος για μουσικές εκδηλώσεις.
Φίλες και φίλοι πριν λίγο καιρό είχα τιμή να συμμετέχω ως ερευνητής σε μια εργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της Ε.Ε. με αντικείμενο την Αγροτική Διακυβέρνηση και τους κλάδους της.

Δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ την απαξίωση της ‘’Επιμόρφωσης’’ και αναφέρθηκα (στην εργασία μου) στην ανάγκη επαναλειτουργίας των κέντρων αγροτικής εκπαίδευσης με όρους του σήμερα προς όφελος της κοινωνίας.

Είναι καταστροφικό για τη κοινωνία, ειδικά και γενικά- η τοπική αυτοδιοίκηση να αδιαφορεί συστηματικά για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση.

Είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό ΑΜΕΣΑ του Γιώργου Σπύρου και οι προσωπικές μου πεποιθήσεις αφορούν την Εκπαίδευση, την Ανάπτυξη και την υγιή Επιχειρηματικότητα.
Για αυτά θα αγωνιστώ!

Ακολουθείστε μας στο Google News