Απαισιοδοξία για τους 365 πρώην εργαζόμενους στη ΒΙΟΜΑΓΝ ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την προχθεσινή διαδημοτική συνέλευση που συγκλήθηκε στο Μαντούδι, παρουσία των Δημάρχων Κηρέως, Ελυμνίων και Νηλέως, για το θέμα της εταιρείας.
Κύρια θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν τα δεδουλευμένα των πρώην εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ αλλά και ο πλειστηριασμός των μηχανημάτων της εταιρείας.

Την υπόθεση φαίνεται να περιπλέκει το γεγονός ότι τα χρήματα που υπολογίζεται να εξοικονομηθούν από την πώληση μέσω πλειστηριασμού των μηχανημάτων της επιχείρησης δεν επαρκούν ούτε για τη μισθοδοσία των φυλάκων που έχουν προσληφθεί για τη φύλαξη των μηχανημάτων αυτών.
Την ίδια στιγμή ακάλυπτοι φαίνεται να μένουν οι 365 πρώην εργαζόμενοι, καθώς δεν υπάρχει στον ορίζοντα λύση για την απόδοση των δεδουλευμένων τους. ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη κατοχυρώσει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι περισσότεροι όμως δεν βρίσκονται σε ηλικία για σύνταξη.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημάρχου Νηλέως, Γιάννη Περήφανου που γνωρίζει από πρώτο χέρι το πρόβλημα των πρώην εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ, δεν μπορεί να υπάρξει θετική έκβαση των πραγμάτων, παρά τις προσπάθειες που γίνονται επί μεγάλο διάστημα. Παράλληλα με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο οικονομικό θέμα, δυσπιστία εκφράζεται από πολλούς και σχετικά με την αξιοπιστία του συνδίκου που έχει αναλάβει τη διαδικασία των πλειστηριασμών, καθώς στο παρελθόν έχουν γίνει ακόμα και καταγγελίες ότι μηχανήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης πωλούνται με απευθείας αναθέσεις, χωρίς να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία των πλειστηριασμών.
Κατά τη διάρκεια της διαδημοτικής συνελεύσεως στην οποία συμμετείχαν εκτός των τριών δημάρχων φορείς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ άλλων αναζητήθηκαν λύσεις τόσο για τον έλεγχο της διάθεσης των μηχανημάτων μέσω πλειστηριασμών, όσο και για τον έλεγχο των οικονομικών της εταιρείας από την ημέρα της πτώχευσης της έως σήμερα.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ομόφωνα στη συνέλευση ήταν οι εξής:
1. Υποβολή αίτησης προς την εισηγήτρια πτώχευσης για άμεση αναστολή του πλειστηριασμού οχημάτων – μηχανημάτων της 14/11/2005.
2. Υποβολή αίτησης προς την εισηγήτρια πτώχευσης για άδεια επίσκεψης από μέρους εκπροσώπων του Δήμου και αρμοδίου εκτιμητή στους αγοραστές οχημάτων – μηχανημάτων, τα οποία εκποιήθηκαν επί συνδίκου Τσιρώνη (Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών αριθ. 1645/2004).
3. Αντικατάσταση Συνδίκου.
4. Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών – ΣΔΟΕ για έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της πτωχεύσασας εταιρείας (ΒΙΟΜΑΓΝ) από την ημέρα της πτώχευσης μέχρι σήμερα.
5. Αίτημα προς ΤΕΕ για ορισμό μηχανολόγου – ηλεκτρολόγου προκειμένου να προβεί στην σύνταξη πραγματογνωμοσύνης και εκτίμηση της αξίας οχημάτων και μηχανημάτων.
6. Αίτημα για πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης των συναρμοδίων Υπουργείων για την καταβολή των δεδουλευμένων στους πρώην εργαζόμενους της ΒΙΟΜΑΓΝ καθώς και για το μέλλον των μεταλλείων της περιοχής.
7. Να εξουσιοδοτηθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, για τις περαιτέρω ενέργειες.