«Πρόκειται για μία εκδήλωση σημείο αναφοράς για το παρόν και το μέλλον των Επιχειρηματικών Πάρκων στην Ελλάδα» δήλωσε από το βήμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ., ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕΕ, Παναγιώτης Αγνιάδης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο ΚΕΕΕ, Γιάννη Μασούτη.

«Συμμετέχουν συνάδελφοι από 14 Επιμελητήρια της χώρας και τα συμπεράσματα τα οποία θα προκύψουν στα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του χωροταξικού σχεδιασμού και των περιβαλλοντικών αδειών, της κυκλικής οικονομίας αλλά και του θεσμικού πλαισίου -το οποίο καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων- είναι παραπάνω από χρήσιμα για όλες τις επιχειρήσεις. Ως ΚΕΕΕ, αναμένουμε την εξασφάλιση ενός δομημένου πλαισίου για τις επιχειρήσεις των Βιομηχανικών Πάρκων αλλά και την επίλυση των δυστοκιών, οι οποίες παρατηρούνται. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών μας άλλωστε, έχουμε καταθέσει 50 υπομνήματα αλλά και 120 νομοτεχνικά ολοκληρωμένες προτάσεις, από τις οποίες οι 65 υιοθετήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

blank

Στο διήμερο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις Βιομηχανικής Περιοχές και των φορέων που αναπτύσσουν τα Νέα Πάρκα, έδωσαν το παρών πλήθος θεσμικών εκπροσώπων, φορέων, επιχειρηματιών, επιστημόνων. Θεματικοί άξονες του συνεδρίου ήταν η ενέργεια, το χωροταξικό και οι περιβαλλοντικές άδειες, η κυκλική οικονομία-βιομηχανική συμβίωση-τεχνολογία καθώς και το θεσμικό πλαίσιο. Κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των υφιστάμεων πάρκων, αλλά και την ορθή ανάπτυξη των πάρκων νέας γενιάς, ανταλλάχθηκαν χρήσιμες εμπειρίες και καλές πρακτικές από άλλα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Πάρκα. «Η ΚΕΕΕ αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς τα συμπεράσματα τα οποία θα αντλήσουμε θα συμβάλλουν στη βέλτιστη οργάνωση και λειτουργία των βιομηχανικών πάρκων» δήλωσε ο γγ ΚΕΕΕ, Π. Αγνιάδης. Η ΚΕΕΕ στηρίζει τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, αλλά και τον γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Ακολουθείστε μας στο Google News