Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αναγνωρίστηκε στον πρώην βουλευτή Ευβοίας της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο το δικαστήριο την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Η ανακοίνωση της απόφαση επί των ελαφρυντικών έγινε νωρίτερα από την πρόεδρο κ. Λεπενιώτη η οποία ανέγνωσε τις κρίσεις για τους 57, ανακοινώνοντας ότι δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα και πως πρέπει να καταδικασθούν.

Δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στους βασικούς 7: Μιχαλολιάκο, Λαγό, Κασιδιάρη, Γερμενή, Ματθαιόπουλο, Παναγιώταρο, Παππά, αλλά και στους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Αναγνωρίσθηκε στον Σ. Μπουκουρα, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, στον Ν. Μίχο, η ειλικρινής μεταμέλεια και στον Μ. Αρβανίτη, ο σύνομος βίο.

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στα μέλη σε νεαρή ηλικία και συγκεκριμένα στους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννης, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι καταδικασθέντες είναι 57, και συγκεκριμένα οι 7 για διεύθυνση, οι 43 για ένταξη, και 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα. Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν καταδικαστική για τον Νίκο Μίχο και το σύνολο των κατηγορουμένων πολιτικών προσώπων.

πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθείστε μας στο Google News