Αυτή την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στις 11.00 η ώρα και στο λιμάνι των Ν. Στύρων θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση κατοίκων, φορέων της περιοχής, αλλά και συλλόγων εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ., ενάντια στην επικείμενη εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή. Θα ακολουθήσει οδοιπορικό στα Ρωμαϊκά λατομεία του Νημποριού και στον λόφο του Αγίου Νικολάου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

Εναντιωνόμαστε στα υπό αδειοδότηση αιολικά πάρκα στην περιοχή, τα οποία αναμένεται να δώσουν την χαριστική βολή στον οικισμό των Στύρων και στον αρχαιολογικό χώρο του Αγ. Νικολάου, ενώ το νέο αιολικό πάρκο στο Νημποριό – Θέση “Πυργάρι” κυριολεκτικά θα εκδιώξει τους κατοίκους των γύρω οικισμών και θα εξαφανίσει μοναδικές ρωμαϊκές αρχαιότητες, που αφορούν σε λατομικές δραστηριότητες. Πολλοί οικισμοί αλλά και αρχαιολογικοί χώροι στην Εύβοια έχουν ήδη περικυκλωθεί ή και πληγεί άμεσα από Α/Γ, ενώ σημειώνεται ότι μόνο στο Δήμο Καρύστου λειτουργούν περισσότερες από 415 ανεμογεννήτριες, αριθμός που σχεδιάζεται να φτάσει τις 1000.

Καλούν: Σ.Ε.Α., Σ.ΕΚ.Α., Π.Σ.Ε.Π.-ΥΠ.ΠΟ., Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού, Σύλλογος Οικιστών Δήλησου, Σύλλογος Ξενοδόχων Στύρων, Εμπορικός Σύλλογος Στυρέων, Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ., Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας, Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης.

Με την στήριξη των: Τοπικών συμβουλίων Στύρων και Ν. Στύρων, Σ.Σ.Α.Ε.Τ.Τ.Ε., Ε.Ε.Τ.Ε.

Ακολουθείστε μας στο Google News