Και το φετινό τριήμερο που κορυφώνεται η Αποκριά του 2013 και ενόψει των κούλουμων, θα πραγματοποιηθούν στην Εύβοια διάφορες εκδηλώσεις.

Ξεχωρίζει το Βωμολοχικό καρναβάλι της Αγίας Άννας και το Σκυριανό Καρναβάλι ενώ δεν λείπουν οι εκδηλώσεις και στην υπόλοιπη Εύβοια με κορύφωση την Καθαρά Δευτέρα.

Παρά το ΔΝΤ και την Τρόικα, σε κάθε γωνιά της χώρας ένα αποκριάτικο γλέντι με τοπικές παραδόσεις μας περιμένει. Οι δήμοι της Εύβοιας από το βόρειο μέχρι το νότιο άκρο της συμμετέχουν και αυτοί στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, διοργανώνοντας κατά τόπους διάφορα event.

Κάνοντας μια επίσκεψη στην Βόρεια Εύβοια αυτό το τριήμερο αξίζει να επισκεφθείτε το καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί στα Λουτρά Αιδηψού, με παρέλαση αρμάτων, το γαϊτανάκι, διάφορα παιχνίδια και στο τέλος το «κάψιμο του καρνάβαλου» με εντυπωσιακά βεγγαλικά καθώς και πολλούς παραδοσιακούς χορούς.

Μένοντας Βόρεια Εύβοια, αξίζει να επισκεφθεί κάποιος και την Αγία Άννα Ευβοίας, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Βωμολοχικό καρναβάλι της Αγίας Άννας, απολαμβάνοντας ένα τριήμερο γεμάτο αποκριά, κέφι και ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προχωρώντας νοτιότερα, θα έχετε πολλές επιλογές να διασκεδάσετε καθώς συμμετέχουν αρκετά μέρη της Νότιας Εύβοιας στο καρναβάλι.

Ερέτρια: Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το καρναβάλι της Αμαρύνθου με την παρέλαση του, ενώ με το πέρας του καρναβαλιού θα πραγματοποιηθούν από συλλόγους της Ερέτριας αποκριάτικα δρώμενα με τον σύλλογο Κανάρη να διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι.

Κάρυστος: Αν βρεθείτε το Σάββατο βράδυ στην Κάρυστο αξίζει να πιείτε το ποτό σας χορεύοντας αποκριάτικα, στο μασκέ πάρτυ που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρύστου «Ανεμοπύλες» , στις 21:30 το βράδυ. Μένοντας νότια Εύβοια, αξίζει να επισκεφθείτε και τον Αλμυροπόταμο Καρύστου όπου το Σάββατο θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του Αλμυροποτάμου, ενώ την Κυριακή στο λιμάνι Αλμυροποτάμου θα γίνει η καύση του καρνάβαλου και θα ακολουθήσει γλέντι με τσίπουρο, μεζέδες και δυνατή μουσική. Τέλος, διάφορα event και την παρέλαση αρμάτων και πεζών μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Μαρμάρι Καρύστου.

Σκύρος: Αν βρεθείτε στην Σκύρο αξίζει να παρακολουθήσετε το περίφημο Σκυριανό Καρναβάλι, στο οποίο αναβιώνει το έθιμο που θέλει τον γέρο και την κορέλα να βγαίνουν στον δρόμο από την αρχή του Τριωδίου και να δίνουν μια ξεχωριστή νότα στις αποκριάτικες ημέρες.

Χαλκίδα: Αν και η Χαλκίδα δεν θα οργανώσει κάποιο καρναβάλι, αξίζει να επισκεφθείτε την Κυριακή την πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τ Αλωνάκι» θα διοργανώσει ελληνικό και παραδοσιακό γλέντι. Ενώ το βράδυ καιρού επιτρέποντος, αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία Αλυκές στη Χαλκίδα, όπου θα διοργανωθεί αποκριάτικο πάρτυ στον Ιππόκαμπο.

Ωστόσο αν βγείτε λίγο πιο έξω από Χαλκίδα, πηγαίνοντας στο Αφράτι θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το καρναβάλι Αφρατίου με τον βλάχικο γάμο να κλέβει την παράσταση και την παρέλαση των αρμάτων.

Καθαρά Δευτέρα

Μένοντας στην Εύβοια και την Καθαρά Δευτέρα, μπορείτε να επικεφθείτε τον Αλμυροπόταμο Καρύστου, όπου θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός χαρταετού, ενώ στην Ερέτρια ο τοπικός Εξωραϊστικός Ναυτικός Όμιλος Πλακακίων Ερέτριας, διοργανώνει event για το πέταγμα του καλύτερου αετού στην πλατεία της Δεξαμενής Βουρλιωτών.

Τέλος, στην Αγία Άννα θα δείτε την κορύφωση του βωμολοχικού καρναβαλιού, με τα παραδοσιακά βωμολοχικά τραγούδια, ενώ στο Μαρμάρι Ευβοίας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά να αναβιώνει το έθιμο του μακαρονά.

Καλό ξεφάντωμα!

Ακολουθείστε μας στο Google News