Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά την ομιλία της στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2010 υπογράμμισε:

«Είναι ένας προϋπολογισμός ανάταξης, αναδιανομής και νοικοκυρέματος.
Παραλάβαμε ένα κράτος σε διάλυση και την οικονομία σε ύφεση εξαιτίας της πλέον ανεύθυνης και καταστροφικής πολιτικής που ασκήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια.

Τώρα θέτουμε τα θεμέλια για να αντιστραφεί η κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται, όχι σε βάρος αυτών που πλήρωσαν και πληρώνουν τα σπασμένα της πολιτικής της τελευταίας πενταετίας, αλλά σε όφελός τους, σταματώντας την κρίση και παράλληλα δημιουργώντας ανάπτυξη και προοπτική για όλους.

Είναι πραγματικός άθλος που κατάφερε η κυβέρνηση σ’ αυτές τις συνθήκες να διοχετεύσει 1 δις ευρώ στους οικονομικά ασθενέστερους, όχι από αποθέματα που δεν υπάρχουν γιατί εξανεμίστηκαν από τη σπάταλη, αδιαφανή και πελατειακή διαχείριση της ΝΔ, αλλά από τη δίκαιη αναδιανομή, από τους έχοντες στους φτωχούς.

Επενδύουμε στο μέλλον με 1 δις παραπάνω για την παιδεία.
Ενισχύουμε τις δημόσιες επενδύσεις, δίνοντας 800 εκατ. Ευρώ επιπλέον σε σχέση με πέρυσι.

Στηρίζουμε το ΕΣΥ με προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, εξασφαλίζοντας στον προϋπολογισμό 70.000.000 ευρώ και αντιμετωπίζουμε τα χρέη των νοσοκομείων που έφθασαν τα 6,3 δισεκατομμύρια από το 2005 μέχρι σήμερα.

Στηρίζουμε τους αγρότες με την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 11% και αυξάνοντας τις συντάξεις τους.
Ανασυγκροτούμε το κοινωνικό κράτος, γιατί χωρίς αυτό η κοινωνία μας δεν θα μπορέσει να αντέξει, όσο και αν βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες».

Η κυρία Περλεπέ μιλώντας για τα προβλήματα της Εύβοιας, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία επί 5,5 χρόνια ήταν αφερέγγυα στις υποσχέσεις της και εξαπάτησε το νομό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Επί Νέας Δημοκρατίας για πολλά έργα που δημοπρατήθηκαν, δεν υπήρχαν κονδύλια, όπως για παράδειγμα για το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Το νέο Νοσοκομείο δημοπρατήθηκε, ανατέθηκε αλλά δεν υπήρχε όχι μόνο κονδύλι στον προϋπολογισμό του, αλλά ούτε καν η οικοδομική άδεια και κινδυνεύει το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει ρήτρα.
Το ίδιο ισχύει για την παράκαμψη του Βασιλικού, κόστους 7.000.000 ευρώ, που δημοπρατήθηκε και αυτό, ανατέθηκε, αλλά ούτε γι’ αυτό υπήρχε έστω και ένα ευρώ στον προϋπολογισμό του».