Ο πρώην δήμαρχος Αυλωναρίου και πολιτευτής με το ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κατσούλης καταθέτει την άποψη του για την διαμαρτυρία των εμπόρων της Χαλκίδας, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο του λιανεμπορίου και το Click away.

Η διαμαρτυρία των εμπόρων στην Χαλκίδα είναι αναγκαία για να ακουστεί η φωνή της πραγματικής μικρής και πολύ μικρής εμπορικής επιχείρησης η οποία δεν πλήττεται μόνο από την Πανδημία αλλά και από τις Κυβερνητικές επιλογές που σταθερά φροντίζουν μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων καταστημάτων και εμπορικών αλυσίδων και κρατούν κλειστό το λιανικό εμπόριο δηλαδή τα καταστήματα στα οποία συνωστισμός μπορεί να αποφευχθεί και τα μέτρα προφύλαξης μπορούν ασφαλέστερα να εφαρμοστούν.

Η αναγγελία προγράμματος χρηματοδότησης του Λιανικού Εμπορίου για δημιουργία e-shop υπό τις συνθήκες της πανδημίας εκτός του ότι έρχεται πολύ αργά και προσχηματικά δεν θα προσφέρει στην πράξη εντελώς τίποτα γιατί τόσο η εφαρμογή και ανάπτυξη του e-shop όσο και η αδυναμία ανάπτυξης δομών μεταφοράς και διακίνησης των εμπορευμάτων στον άμεσα περιορισμένο χρόνο καθιστούν το μέτρο αναποτελεσματικό (βλέπουμε το αδιέξοδο των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των εταιρειών μεταφοράς). Βέβαια οι κλάδοι της παραγωγής που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακού υλικού θα έχουν κέρδη, το Λιανικό Εμπόριο όμως, τα μικρά καταστήματα, της Αβάντων, για παράδειγμα, στην Χαλκίδα θα παραμείνουν με τις ζημίες και τις υποχρεώσεις που διαρκώς θα αυξάνονται.

Είναι σαφές ότι πίσω από την Πανδημία κάποιοι επενδύουν στον «Θάνατο του Εμποράκου», στέλνοντας στον καιάδα την μικρή και πολύ μικρή (με όρους Ε.Ε.) επιχειρηματικότητα, την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνικής συνοχής. Είναι εθισμός στην στήριξη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων; Είναι ιδεολογικοπολιτική επιλογή; Είναι πολιτική αναλγησία; Ότι και να είναι σκοτώνει για μία ακόμη φορά μέσα στην δεκαετία την πλατιά μικρή επιχειρηματικότητα. Είναι σαφές ότι απαιτείται Αλλαγή πορείας Τώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Διαμαρτύρονται οι έμποροι της Χαλκίδας για το άνοιγμα των καταστημάτων

Αντιδρούν οι έμποροι της Εύβοιας στο click-away

Ακολουθείστε μας στο Google News