Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων επισιτισμού Εύβοιας ανακοινώνουν ότι:

Δικαιώθηκαν για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά από το Εφετείο, οι εργαζόμενοι των πρώην ξενοδοχείων HOLIDAYS IN EVIA και ERETRIA VILLAGE αλλά παρόλα αυτά αβέβαιο για άλλη μία φορά είναι το αν θα πάρουν δεκάρα τσακιστή! Οι δύο τουριστικές μονάδες, που λειτουργούσαν κάτω από κοινό ιδιοκτησιακό καθεστώς, το 2016 διέκοψαν ξαφνικά τη λειτουργία τους.

Με τη διακοπή της λειτουργίας έμειναν μεγάλες οφειλές δεδουλευμένων στους 150 περίπου συναδέλφους που εργάζονταν εκεί, δεν είχαν καταχωρηθεί ένσημά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν έγιναν ούτε τυπικά οι απολύσεις ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να πάρουν το ταμείο ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί να αντιμετωπίσουν την εξαθλίωση.

Παράλληλα, μεγάλες οφειλές υπήρχαν και προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δήμο Ερέτριας κτλ.

Οι εργαζόμενοι εισέπραξαν πολλές υποσχέσεις από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε «δεσμευτεί» ότι θα δώσει λύση. Τελικά, μέχρι και σήμερα, αφού ούτε και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα, το αποτέλεσμα για την τσέπη και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι μηδέν.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους επιχειρηματικούς ομίλους… Το 2021 ξεκίνησε να λειτουργεί εκ νέου και υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς το πρώην ERETRIA VILLAGE ενώ το 2022, χωρίς καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το πρώην HOLIDAYS IN EVIA με τη νέα επωνυμία PARADISE BEACH RESORT, χωρίς να γίνεται κουβέντα για τους εργαζόμενους και τις οφειλές προς αυτούς!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:
• Να καταβληθούν οι δεδουλευμένες οφειλές σύμφωνα και με την νέα απόφαση του Εφετείου.
• Να καταχωρηθούν όλα τα ένσημα που εκκρεμούν.
• Στους συναδέλφους που μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν συνταξιοδοτηθεί να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
• Οι υπόλοιποι συνάδελφοι, εφόσον το επιθυμούν, να αναλάβουν εργασία στις δύο τουριστικές μονάδες, διαφορετικά να καταβληθούν και σε αυτούς οι αποζημιώσεις τους.

Τέλος, μεγάλα ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν, τίθενται και για τα εξής:

Πως πήρε τις απαραίτητες άδειες το PARADISE BEACH ενώ υπήρχαν τεράστιες οφειλές;
Ποιος κίνησε τις διαδικασίες;
Γιατί δεν κλήθηκαν να αναλάβουν εργασία όσοι εργάζονταν αφού δεν έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις τους;
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ακολουθείστε μας στο Google News