Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος εγκαινίασε χθες το βράδυ στα Harrods του Λονδίνου έκθεση με αφίσες του ΕΟΤ από το 1929 έως και σήμερα. Στο γνωστό πολυκατάστημα για τη χρονική περίοδο μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου η χώρα μας διαφημίζεται σε 10 από τις 72 βιτρίνες, προβάλλονται βίντεο διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ καθώς επίσης και διανέμεται έντυπο υλικό σε κεντρικά σημεία του Harrods.

Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα στο εστιατόρια του πολυκαταστήματος. Σημειώνεται ότι στην πίσω όψη όλων των αποδείξεων για οιαδήποτε αγορά στα Harrods προβάλλεται η Ελλάδα, μέσω του διαφημιστικού της λογότυπου καθώς και ενός σύντομου κειμένου, για τη χρονική περίοδο του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους που αποτελούν σημείο ελληνικής αναφοράς, είδε τα video walls τα οποία προέβαλλαν την ελληνική καμπάνια, καθώς και τα σημεία διανομής έντυπου υλικού. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, υπολογίζεται ότι 1.000.000 πολίτες θα επισκεφθούν τα Harrods το διάστημα της διαφημιστικής καμπάνιας της Ελλάδος.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος με τον Μοχάμεντ αλ Φαγιέτ ιδιοκτήτη των καταστημάτων Harrods.

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο κοκτέιλ που πραγματοποιήθηκε για τους 130 παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης των Harrods κ. Al Fayed, προέβη σε σύντομο χαιρετισμό. Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ευχαρίστησε προσωπικά τον κύριο Al Fayed και την οικογένειά του για την παρουσία τους στην εκδήλωση, καθώς επίσης και τα στελέχη του ΕΟΤ και όσους εκλεκτούς προσκεκλημένους παρευρέθηκαν στα Harrods. Η διαφημιστική αυτή ενέργεια της χώρας μας γίνεται για πρώτη φορά στο παγκοσμίου φήμης πολυκατάστημα.

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε :

« Η χρονιά που περνάμε δεν είναι μια εύκολη χρονιά για τον τουρισμό, ούτε για την Ευρώπη, ούτε για τις Η.Π.Α, ούτε για την Ελλάδα. Όμως η δύναμη του τουρισμού είναι η δύναμη η οποία ενώνει τους λαούς, εξαφανίζει τις όποιες αντιθέσεις πολιτικές, θρησκευτικές ή κοινωνικές. Η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά τη δύναμη του τουρισμού γιατί στηρίζεται στον τουρισμό. Ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι μια δύναμη, ένας τρόπος να δώσουμε ?προς τα έξω? τον εαυτό μας. Δύναμη φιλίας, δύναμη φιλοξενίας. Αποδεικνύουμε κάθε φορά με μεγαλύτερη δύναμη ότι και η αρχαία και η σύγχρονη Ελλάδα μπορούν εξίσου να στέλνουν δυνατά μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Εμείς λοιπόν μέσα από αυτή την προσπάθεια προβάλουμε τα πλεονεκτήματα, τις ομορφιές της σύγχρονης Ελλάδας. Έχει προ πολλού περάσει η εποχή που ο μόνος λόγος που κανείς θα επισκεπτόταν την Ελλάδα θα ήταν τα αρχαία και η ιστορία. Αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα στη χώρα μας. Δίπλα σε αυτά οι πολίτες όλου του κόσμου που θέλουν να την επισκεφθούν μπορούν να διαπιστώσουν μια Ελλάδα της πολυτέλειας, της κοινωνικότητας, των διαφορετικών μορφών τουρισμού, των σπορ και όλων εκείνων που θα ήθελε κανείς να φανταστεί ότι θα μπορούσε να συναντήσει κατά τις διακοπές του. Είμαστε έτοιμοι, χειμώνα και καλοκαίρι, να υποδεχθούμε τους φίλους μας. Θέλουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια να την επιστρέψουμε με ποιότητα, εξυπηρέτηση και συνεργασία στη φιλοξενία.

Πολλοί από εμάς τους Έλληνες σπούδασαν και στην Αγγλία ή έκαναν καριέρα εδώ. Μεγάλωσαν με τους ήχους των Beatles, της Punk μουσικής και της Rock. Η δικιά μου γενιά, κατεξοχήν. Εκτιμούμε πάρα πολύ αυτά που η χώρα σας, η Αγγλία, δίνει και έχει δώσει σε όλο τον κόσμο και είναι χαρά μας να συνεχίζουμε να δίνουμε στους πολίτες αυτής της χώρας υψηλού επιπέδου φιλοξενία και αγάπη. Νομίζω πως αυτή η σχέση αντέχει στο χρόνο όσο καμία άλλη».

Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος χθες και σήμερα πραγματοποίησε σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με γνωστούς tour operators με στόχο την προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου. Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τονίζει ότι ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η προβολή της ως χώρα προορισμού και για τους 12 μήνες του χρόνου. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι το προφίλ της Ελλάδας δεν περιορίζεται στην ανάδειξη της δεδομένης φυσικής της ομορφιάς αλλά και στη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών για όλο το φάσμα του τουρισμού. Η Ελλάδα είναι η πλέον αξιόπιστη τουριστική πρόταση για όλους τους πολίτες της γης, ειδικά φέτος που η ανάγκη των διακοπών λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι πολύ μεγαλύτερη. Διακοπές στην Ελλάδα σημαίνει σίγουρη ξεκούραση, ικανοποίηση, διασκέδαση, απόλαυση. Γιατί στις δύσκολες ώρες επιλέγεις το βέβαιο, το καλύτερο, το πιο αξιόπιστο. Και αυτό, απλά, έχει ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ στον τουρισμό : ΕΛΛΑΔΑ.