Το Τουριστικό Γραφείο ΑΡΕΘΟΥΣΑ TOURS που εδρεύει στη Χαλκίδα, διοργανώνει ένα ξεχωριστό προσκυνηματικό ταξίδι 4 ημερών στα ορθόδοξα μοναστήρια της Σερβίας.

Από την μοναδική πρωτεύουσα αυτής της πολύχρωμης χώρας, το Βελιγράδι, στη συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη, μέχρι το Σρέμσκι Καρλόβτσι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. 
Μία περιήγηση στα ορθόδοξα σημεία του κυρίαρχου κράτους που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα μείνει αξέχαστη στους εκδρομείς. Μία ανάμνηση αγάπης, ηρεμίας και θρησκευτικής κατάνυξης
Τα μέρη που θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε είναι Βελιγράδι – Φρούσκο Γκόρα – Νόβι Σαντ – Κράλιεβο – Νις.
Το ταξίδι στην Σερβία θα διαρκέσει από 1 εως 5 Σεπτεμβρίου.
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα:
1η ΜΕΡΑ: ΧΑΛΚΙΔΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Αναχώρηση βράδυ 22.00μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα επισκεφθούν τα ωραία τοπία αλλά και όλα τα μικρά σήμερα κράτη της άλλοτε μεγάλης Γιουγκοσλαβίας. Έπειτα θα κατευθυνθούν προς την Σερβία και αργά το μεσημέρι στο Βελιγράδι. 
Θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας την μεγαλύτερη ίσως σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας τον Ναό του Αγίου Σάββα, το Κοινοβούλιο, την Κεντρική Πλατεία, την Μητρόπολη αρχάγγελος Μιχαήλ, στην συνέχεια τις μοντέρνες συνοικίες του Νέου Βελιγραδίου όπου βρίσκεται και το Βασιλικό Ανάκτορο. Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στο περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστή και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου όπου από εκεί ψηλά θα έχετε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη γνωστή οδό Κνεζ Μιχαίλοβα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο.
2η ΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΙΤΣΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ
Η ημέρα θα ξεκινήσει με ολοήμερη εκδρομή ξεκινώντας από την Φρούσκα Γκόρα μια πανέμορφη υψομετρική φυσική ομορφιά στην απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας. Εκεί θα επισκεφθείτε το Μοναστήρι Κρούσεντολ του 16ου αιώνα αλλά και την όμορφη με μπαρόκ στυλ πόλη του Σρέμσκι Καρλόβτσι όπου θα δείτε την θερινή κατοικία του επισκόπου της Βοϊβοντίνας και την θεολογική σχολή. Έπειτα θα κατευθηνθείτε προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ, η πόλη που την ονομάζουν Σέρβικη Αθήνα. 
3η ΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΚΡΑΛΙΕΒΟ-ΜΟΝΗ ΛΙΟΥΠΟΣΤΙΝΑ-ΜΟΝΗ ΖΙΤΣΑΣ
Προορισμός το Κράλιεβο και την περιοχή Όβτσιαρ Μπάνια ένα πανοραμικό φυσικό τοπίο, η μορφολογία της περιοχής ήταν και είναι τέτοια όπου πολλά μοναστήρια έχουν γεννηθεί εδώ για να έχουν φυσική προφύλαξη από τους Tούρκους επί τουρκοκρατίας. Πρώτη επίσκεψη στο μοναστήρι Νίκολιε, διασχίζοντας τον παραπόταμο του Δούναβη τον Ανατολικό Μόραβα θα βρεθείτε στο μοναστήρι Λιουπόστινια.
Ακολούθως με πορεία προς τα δυτικά και σε απόσταση μιας ώρας θα φτάσετε σε ένα από το πλέον γνωστότερα της Σερβίας μοναστήρι, το μοναστήρι της Ζίτσας. Εδώ είναι όπου ο Σέρβος Άγιος Σάββας σαν Αρχιεπίσκοπος ενθρόνισε τον αδελφό του Βασιλιά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλά από τα αξιόλογα του μοναστηριού έχουν καταστραφεί από τους Tούρκους και από τους βομβαρδισμούς από τους Γερμανούς το 1941. Μετά την επίσκεψη σας στο μοναστήρι θα επισκεφθείτε την πόλη Κράλιεβο, μια πολύ όμορφη πόλη που την διασχίζουν οι ποταμοί Ίβαρ και Μοράβας. 

4η ΜΕΡΑ: ALEKSINAC (ΑΛΕΞΙΝΑΚ) – ΧΑΛΚΙΔΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε από την Aleksinac (Αλέξινακ) και μπορούμε καθ’ οδόν να μπούμε στη Νις να δούμε με το πούλμαν τα κυριότερα σημεία χωρίς να σταματήσουμε , διότι η απόσταση μέχρι την πόλη μας είναι πολύ μεγάλη. Ο ξεναγός μας θα μας ξεναγήσει από το πούλμαν . Συνεχίζουμε διασχίζοντας την Σερβία , τα Σκόπια και με τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε αργά το βράδυ.
Τιμή 235 € /κατ’ άτομο
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Arethousa Tours.
Arethousa Tours
Αγγελή Γοβιού 11 – Χαλκίδα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22210 60378 και 6979 725202