Από την Παρασκευή 12 Ιουνίου έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Καρύστου, δημοσιογράφοι από “Καθημερινή”, “Ναυτεμπορική”, “Ελεύθερο Τύπο”, “Φιλελεύθερο”, “Πρώτο Θέμα”, “Real News”, “Αθηνόραμα”, “Athens Voice”, www.tourismtoday.gr, www.liberal.gr, www.capital.gr, www.in.gr, www.tanea.gr, www.news247.gr και από την τηλεόραση και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό “ALPHA”.

Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής, με highlights την επίσκεψη στα Δρακόσπιτα και την κατάβαση στο φαράγγι του Δημοσάρη, ενώ απόλαυσαν τις φημισμένες παραλίες του Δήμου Καρύστου και την τοπική γαστρονομία. Στο πλαίσιο του ταξιδιού γνωριμίας, διοργανώθηκε στο Κτήμα Μοντοφώλι η πρώτη συνάντηση για την ανάπτυξη Δικτύου Μονοπατιών, παρουσία τόσο των προσκεκλημένων δημοσιογράφων, όσο και φορέων και εκπροσώπων του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι οι συναντήσεις και οι ενημερώσεις , για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θα συνεχιστούν με όλους τους φορείς του Δήμου τμηματικά λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καρύστου να διοργανώσει το 1ο ταξίδι γνωριμίας με προσκεκλημένους δημοσιογράφους πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης έτυχε σημαντικής αποδοχής από τους συμμετέχοντες και εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Καρύστου.

Βασικός στόχος ήταν μέσα από την ολιγοήμερη παραμονή, οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι να έρθουν σε επαφή με το φυσικό πλούτο και τις ομορφιές του Δήμου Καρύστου καθώς και να γευτούν τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα αλλά κυρίως να νιώσουν από το Μαρμάρι και τη Κάρυστο έως τα Στύρα και τον Καφηρέα, το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας των ανθρώπων του.

Ο Δήμος Καρύστου με τη δράση αυτή επιδιώκει και προσδοκά στην βιωματική αποτύπωση της μοναδικής αυτής εμπειρίας που έζησαν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης στις σελίδες, ηλεκτρονικές και έντυπες, στο ραδιόφωνο, αλλά και στις εικόνες των τηλεοπτικών σταθμών, ώστε η μοναδική τουριστική του ταυτότητα να ταξιδέψει ανά την Ελλάδα και να κάνει ευρέως γνωστά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Ο Δήμος Καρύστου ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και στρατηγική στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής οικονομίας, ιδίως σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που φέρνει ως επακόλουθο η πανδημία του COVID19. Σε συνεργασία με τους ανθρώπους του τουρισμού, του εμπορίου, της αγροτικής παραγωγής αλλά και όλους τους πολίτες, ο Δήμος Καρύστου αντιμετωπίζει με σχέδιο, ρεαλισμό, αλλά και αισιοδοξία τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Και καλεί όλες και όλους τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού, με ασφάλεια να «ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ».