Νέα μέτρα με στόχο 2,5 δισ. Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα εκπρόσωποι από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, αναφέρει το παρακάτω δημοσίευμα του skai.gr.  Σε κρίση το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας μετά τις αποκαλύψεις για «απόκρυψη» χρέους της χώρας μας.  

«Σχέδιο Γ'» με στόχο την εξεύρεση έως και 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενόψει του κρίσιμου ελέγχου από τις Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου.

Την επόμενη εβδομάδα έρχονται στην Αθήνα εκπρόσωποι από Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και ασκούνται έντονες πιέσεις στην ελληνική πλευρά για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων καθώς και αύξηση του ΦΠΑ, με την κυβέρνηση να μην αποκλεί κανένα ενδεχόμενο.

Εξάλλου, την Παρασκευή η χώρα μας θα πρέπει να εξηγήσει στη Κομισιόν για τη συμφωνία swaps που είχε συνάψει το 2001 η τότε κυβέρνηση με την Goldman Sachs, με αποτέλεσμα την απόκρυψη του χρέους.

Την ίδια ώρα, φουντώνει το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε την Τετάρτη στη Βουλή ότι δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις Βρυξέλλες, για την απόδοση ποινικών ευθυνών για όσους ευθύνονται για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «στις Βρυξέλλες μου ζητούν κάποιος να πάει φυλακή».

«Με την σύσταση εξεταστικής θα τραυματιστεί περαιτέρω η εικόνα της χώρας» υποστήριξε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαμαράς διαμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πρότεινε η έρευνα να αρχίσει από το 1980 «για να δούμε τι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, όταν ήλθε στη κυβέρνηση το 1981».