Η εταιρεία Diana, με έδρα στον Άγιο Νικόλαο-Μπούρτζι, λίγο πιο έξω από την Χαλκίδα, ειδικεύεται στην ηλιακή ενέργεια και μας παρουσιάζει τα οφέλη που έχει και τα πλεονεκτήματα της ηλιακής θέρμανσης σε σχέση με το πετρέλαιο.

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας για την υποβοήθηση της θέρμανσης του κτιρίου είναι μια καινοτομία που προσφέρει εξοικονόμηση έως και 50% στην ετήσια κατανάλωση του πετρελαίου.

Η εταιρεία μας με πολυετή πείρα στο αντικείμενο, έχει αναπτύξει τα συστήματα ηλιακής θέρμανσης κοινώς «Combi».

Αποτελούνται από τους ηλιακούς συλλέκτες, μια δεξαμενή αποθήκευσης του ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ), μια δεξαμενή αποθήκευσης του νερού θέρμανσης και τον ηλεκτρονικό μηχανισμό ελέγχου της κυκλοφορίας του νερού.

Τρόπος λειτουργίας:

Ο τρόπος που μπορεί να συνδυαστεί ένα σύστημα ηλιακής θέρμανσης ποικίλει ανάλογα με την υπάρχουσα εγκατάσταση του σπιτιού. Η λειτουργία του όμως παραμένει η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ηλιακοί συλλέκτες συλλέγουν την ενέργεια του ήλιου και με τη βοήθεια του διαλύματος νερού – γλυκόλης που κυκλοφορεί στο εσωτερικό τους τη μεταφέρουν και την αποθηκεύουν με προτεραιότητα τη δεξαμενή ΖΝΧ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ζεστό νερό χρήσης και  στη συνέχεια στη δεξαμενή θέρμανσης.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της αυξάνεται και πολλές φορές φτάνει μέχρι και τους 70οC. Όταν χρειαστεί να θερμανθεί το σπίτι, ο ιδιοκτήτης απλά, με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιεί το σύστημα και στέλνει το νερό που θερμάνθηκε δωρεάν κατά τη διάρκεια της ημέρας στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού.

Το σύστημα ηλιακής θέρμανσης δουλεύει συνδυαστικά με τον καυστήρα πετρελαίου ή όποια άλλη μορφή θέρμανσης έχετε (ενεργειακό τζάκι, καυστήρα pellet ή βιομάζας, αντλία θερμότητας, ηλεκτρικό λέβητα κτλ) και μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 50% στην ετήσια κατανάλωση καυσίμου.

Για παράδειγμα, μια κατοικία 120m2 στην κεντρική Ελλάδα αναλογούν περίπου 12m2 ηλιακών συλλεκτών. Ένα δοχείο θέρμανσης 500lt και δοχείο ζεστού νερού 160lt. Το κόστος του συνήθως κυμαίνεται από 3.000 μέχρι 4.500 ευρώ.

Τα συστήματα Combi δουλεύουν άψογα αν συνδυαστούν με σύστημα ενδοδαπέδιας ή επιτοίχιας θέρμανσης. Είναι όμως εξίσου αποδοτικά και με θερμαντικά σώματα τύπου fan coil αλλά και τα κοινά σώματα panel.

Τα συστήματα Combi είναι τα καταλληλότερα ακόμα και για εξοχικές κατοικίες για να κρατούν το σπίτι ζεστό δωρεάν ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε εκεί.

DIANA – SOLAR
Υπεύθυνος κος Γιάνναλος Κώστας
Aγ. Νικόλαος – Μπούρτζι, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 2221053760
Fax: 2221055460
E-mail: info@diana-solar.gr
Site: www.diana-solar.gr