Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας έχοντας ως στόχο την προβολή του Νομού στις ξένες τουριστικές αγορές, οργάνωσε πρόγραμμα φιλοξενίας ξένων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.


Έτσι ομάδες: οκτώ Ολλανδών, δύο Βέλγων, έντεκα Ούγγρων, έντεκα Ρουμάνων δημοσιογράφων και έντεκα Ρώσων τουριστικών πρακτόρων φιλοξενήθηκαν κατά το μήνα Μάιο για μια εβδομάδα η κάθε ομάδα.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Στόχος ήταν να γνωρίσουν την Εύβοια, τις φυσικές της ομορφιές, την πολιτιστική κληρονομιά, την τοπική παράδοση, τη γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές, τα καταλύματα και τη φιλοξενία των κατοίκων.

Η οργάνωση του προγράμματος και η υλοποίηση του έγινε από τη Διεύθυνση Τουρισμού-Πολιτισμού με τη συνεργασία των τουριστικών γραφείων PRINOSREIZEN της κας Αλεξάνδρας Πρίνου, DAFNI TRAVEL της κας Αγνής BEREKMERI και το μέλος της ΝΕΤΠ Ευβοίας κ. Βαγγέλη Αγγελή, Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ευβοίας.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Κάρυστο, το Μαρμάρι, τα Νέα Στύρα, την παραλία Κύμης, την Αμάρυνθο, τη Σέτα, την Ερέτρια, το Λευκαντί, τη Χαλκίδα, τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, τον Όσιο Δαυίδ, τον καταρράκτη στο Δρυμώνα, την παραλία Αγίας Άννας, τη Λίμνη, τις Ροβιές, την Αιδηψό, τον Άγιο Γεώργιο, το Μουσείο Ναυτίλος, τους Ωρεούς.

Συμμετείχαν επίσης σε κρουαζιέρες στα Λιχαδονήσια, στο Βόρειο Ευβοϊκό και στους Πεταλιούς, ενώ πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αθήνα-Ακρόπολη κλπ.

Επίσης επισκέφθηκαν τις ξενοδοχειακές μονάδες ΑΠΟΛΛΩΝ, ΚΑΡΥΣΤΙΟΝ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΖΕΥΣ, MARMARI ΒΑΥ,ΓΚΙΚΑΣ, ΑΛΥΚΕΣ, ΣΕΛΙΝΙ, KIMI PALACE, STEFANIA, HOLIDAYS IN EVIA, ERETRIA VILLAGE, MIRAMARE, GRAND BLΕU, AVANTIS, SUN RISE, EVIANA, NEGROPONTE, PALMARIVA, KATERINA, FILOXENIA, PALIRIA, LUCY, PELAGOS, CAMPING AGIA ANNA, THALATTA, ΑΓΝΑΝΤΙ, ΡΟΔΙΕΣ, CONCERT, ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ, ΚΝΩΣΣΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΛΗΤΩ.

Στους φιλοξενούμενους προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς τοπικά προϊόντα από τους επαγγελματίες κκ. Απόστολο Λύκο, Παναγιώτη Ζέρβα, Κατσανίκα, Λουκαδάκη, Αθανάσιο Αγραφιώτη, Γεώργιο Δημητρίου, ΑΦΟΙ Σουλιώτη-ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, Ιωάννη Μαγκούτα, Ευάγγελο Σταύρου, Γεώργιο Σπυριδάκη, τους Συνεταιρισμούς Σύκων Κύμης και Ταξιαρχών και τους γυναικείους συνεταιρισμοούς Ν. Αρτάκης και Αυλωναρίου.

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν δεκτοί από το Νομάρχη Θανάση Μπουραντά, τον Αντινομάρχη Δημήτριο Ξυγκόγιαννη και τον Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ευάγγελο Αγγελή.

Τα έξοδα φιλοξενίας των Ρώσων tour operators και τα εισιτήρια των Ούγγρων και Ρουμάνων δημοσιογράφων καλύφθηκαν από τον ΕΟΤ με την παρέμβαση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κων. Μαρκόπουλου, ενώ φιλοξενήθηκαν αφιλοκερδώς από τις ξενοδοχειακές μονάδες ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΝΩΣΣΟΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, NEGROPONTE, PALMARIVA, GRAND BLΕU, AVANTIS, MARMARI BAY, ANASTASIA. Γεύματα προσέφεραν οι Δήμαρχοι Αιδηψού, Ελυμνίων, Αμαρύνθου, Μαρμαρίου, Καρύστου, ο κ. Κώστας Μπασινάς στην παραλία Κύμης, το εστιατόριο της κ. ΝΤΟΚΟΡΟΥ στην Αθήνα. Δύο κρουαζιέρες στη Βόρεια Εύβοια προσφέρθηκαν από τις εταιρείες ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΒΑΤΣΗΣ και ADONIS CRUISE. Τα υπόλοιπα έξοδα καλύφθηκαν από τη Ν. Α. Ευβοίας.

Τέλος ο Βουλευτής κ. Σίμος Κεδίκογλου υποδέχτηκε τους Ρώσους στη Βουλή και παρέθεσε γεύμα στους Ρουμάνους μετά την εορτή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου.