Με τρεις αλλαγές ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Στις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται ότι μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ θα γίνονται οι προσλήψεις στους ΟΤΑ μέχρι το 2011, όπως και οι προσλήψεις στα Νομικά Πρόσωπα της Εκκλησίας

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα ένστασης στο ΑΣΕΠ στους διαγωνισμούς για προσλήψεις ένστολου προσωπικού στη δημοτική αστυνομία.

Η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για θεσμική τομή στο τρόπο πρόσληψης στο δημόσιο τομέα.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο υψηλής πολιτικής αξίας. Επιτέλους μπαίνει τέλος σε μια μαζική ομηρία, στη στρέβλωση και την υποθήκευση του μέλλοντος δεκάδων χιλιάδων νέων που σκοπίμως καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ντόλιος.

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις που να αποδεικνύουν ότι στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, δεν είναι η αντικατάσταση «γαλάζιων» με «πράσινα» παιδιά, ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης.

Ταυτόχρονα επέμεινε ότι πρέπει να ισχύσει η πρόσθετη μοριοδότηση για όλους τους συμβασιούχους του δημόσιου τομέα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, που τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να προβλέπεται η πρόσθετη μοριοδότηση αν θέλετε να ισορροπήσουμε με την αρχή της ισότητας της ισονομίας αλλά και να προσαρμοστούμε με τις κοινοτικές οδηγίες».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, επέμεινε στην πρόταση του κόμματος του για «μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων του δημοσίου».

Επιφυλάξεις επί της αρχής του νομοσχεδίου εξέφρασε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης τονίζοντας ότι είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση ωστόσο χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων αλλά και εξορθολογισμού.

«Με καλή πίστη αντιμετωπίζουμε το σχέδιο νόμου, κρατάμε όμως επιφυλάξεις και περιμένουμε μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τις επιδιώξεις και τους στόχους του» επεσήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

πηγή: www.in.gr