Η παραλία του Αγίου Μερκουρίου βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό της τοπικής κοινότητας Οκτωνιάς του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Αποτελεί προέκταση της παραλίας της Μουρτερής και καταλήγει στον βράχο Κεφάλα που δίνει και το όνομα του στο δεξί άκρο της παραλίας.

Ο βράχος με τα χαρακτηριστικά ανθρώπινου προσώπου (ξεχωρίσουν μάτια, μύτη και στόμα) που κοιτάζει την θάλασσα αποτελεί σημείο αναφοράς στην παραλία.

blank
Ο βράχος με τα χαρακτηριστικά ανθρώπινου προσώπου

Ο βράχος με τα χαρακτηριστικά ανθρώπινου προσώπου

Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο στην ακτή και βότσαλο με άμμο στον βυθό της. Τα νερά βαθαίνουν σχετικά απότομα ενώ διάσπαρτα βράχια στον βυθό δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για τα μακροβούτια σας.

Ο βυθός στην παραλία Άγιος Μερκούριος

Ο βυθός στην παραλία Άγιος Μερκούριος

Στην αρχή της παραλίας (ερχόμενοι από Μουρτερή) υπάρχει beach bar από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέδες, νερά, ποτά αλλά και σνακς ενώ στο ύψος του beach bar υπάρχει και οργανωμένο τμήμα παραλίας με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους.

Η παραλία Άγιος Μερκούριος βρίσκεται στο νότιο άκρο της παραλίας Μουρτερής

Η παραλία Άγιος Μερκούριος βρίσκεται στο νότιο άκρο της παραλίας Μουρτερής

Η παραλία έχει αρκετά μεγάλο μήκος και έτσι ακόμα και τις ημέρες με αρκετό κόσμο θα βρείτε κάπου ήσυχα να στήσετε την ομπρέλα σας. Το δεξί άκρο της παραλίας και ειδικά κάτω από το βράχο, είναι αρκετά δημοφιλές τόσο για την φυσική ομορφιά του όσο και για την σκιά που προσφέρει ανάλογα και με την ώρα της ημέρας. Μία σπηλιά προσφέρει επιπλέον σκιά αλλά ειδικά τα Σαββατοκύριακα είναι μόνιμα κατειλημμένη.

Ντους θα βρείτε και στο δεξί τμήμα της παραλίας κοντά στον βράχο. Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε το οργανωμένο τμήμα της παραλίας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας ομπρέλα ή άλλο τρόπο σκίασης αφού η παραλία δεν διαθέτει φυσική σκιά.

Όπως και οι υπόλοιπες παραλίες της ευρύτερης περιοχής η παραλία είναι εκτεθειμένη στους ανέμους και ειδικά στους βοριάδες που σε συνδυασμό με ανάγλυφο του βυθού και το απότομο βάθος δημιουργεί τεράστια κύματα.

Πως θα πάτε

Από την Χαλκίδα τα 76 χιλιόμετρα της διαδρομής θα διανύσετε οδικώς σε κάτι λιγότερο από 1.5 ώρα ανάλογα πάντα και με την κίνηση που θα συναντήσετε. Κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια και αφού περάσετε Ερέτρια, Βάθεια και Αλιβέρι, θα φτάσετε στα Λέπουρα όπου και θα συνεχίσετε προς Κύμη (υπάρχει κόμβος και σχετική σήμανση που οδηγεί προς Κάρυστο).

Περνάτε το Νεοχώρι και το Αυλωνάρι (περιφερειακά του χωριού) και μετά από λίγο θα στρίψετε δεξιά προς Παραλία Μουρτερής (υπάρχει σχετική πινακίδα).

Καταλήγοντας την παραλία της Μουρτερής, κάνετε δεξιά και συνεχίζεται παραλιακά ακολουθώντας και την σχετική σήμανση προς την παραλία Αγίου Μερκουρίου και Κεφάλα. Στο τέλος της παραλίας της Μουρτερής και αφού έχετε φτάσει στο ύψωμα θα δείτε μπροστά σας την Αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Αγίου Μερκουρίου σε όλη της την έκταση και στο βάθος τον βράχο της Κεφάλας.

Που θα φάτε, που θα πιείτε στην παραλία Κεφάλα της Εύβοιας

Στην παραλία του Αγίου Μερκουρίου μπορείτε να βρείτε σνακς, σάντουιτς και σουβλάκια στην καντίνα που λειτουργεί στην περιοχή. Άλλη επιλογή η πιο τουριστική γειτονική παραλία της Μουρτερής στην οποία λειτουργούν ταβέρνες και καφετέριες.

Που θα μείνετε στην Παραλία Μουρτερής

Δείτε βίλες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην παραλία Μουρτερής και στον Άγιο Μερκούριο της Εύβοιας.

Ακολουθείστε μας στο Google News