Διακοπές… όνειρο απατηλό για πολλούς φέτος δυστυχώς, αφού η οικονομική κρίση, μας έχει κάνει όλους συγκρατημένους στα καλοκαιρινά μας έξοδα… Γυρίζοντας όμως την Εύβοια, ανακαλύπτουμε παραλίες πανέμορφες, μια ανάσα από την πόλη της Χαλκίδας (άντε και δύο… αν πετύχεις κίνηση!!!), που σε προδιαθέτουν για μια μονοήμερη εκδρομούλα ή μια εξόρμηση Σαββατοκύριακου. Όπως είναι η παραλία του Αγίου Ανδρέα στην περιοχή Μαλακώντα Ευβοίας.

Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από Χαλκίδα, η παραλία του Αγίου Ανδρέα είναι κατάλληλη για όλους, μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς πολυκοσμία. Άμμος και μικρό βοτσαλάκι συνθέτουν στο σκηνικό της παραλίας που βρέχεται από τον Ευβοϊκό. Στην παραλία θα βρείτε ένα ζεστό μαγαζί για να πιείτε τον καφέ, το ποτό σας ή ακόμα και για να φάτε καλά και οικονομικά.

Διαδρομή

Από Χαλκίδα οδηγείτε προς Νότια Εύβοια και στην περιοχή του Μαλακώντα, θα συναντήσετε επί του κεντρικού δρόμου μια ταμπέλα που γράφει προς Άγιο Ανδρέα, στα δεξιά σας. Ακολουθείτε το δρόμο (όπου θα συναντήσετε και την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα) και σε δύο λεπτά είστε σε έναν ήσυχο, κοντινό σε σας παράδεισο για τις καλοκαιρινές σας βουτιές. Χωρίς να ξοδέψετε πολλά λεφτά σε βενζίνη ή διαμονή.
Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσετε στα δεξιά σας και άλλες μικρές παραλίες οργανωμένες, που μπορείτε να απολαύσετε τις μονοήμερες εκδρομές σας στη θάλασσα, μεταξύ Μαλακώντα και Ερέτριας.

Τι και αν φέτος οι διακοπές είναι δύσκολο…. εγχείρημα για σας…. Εκμεταλλευτείτε κοντινούς προορισμούς και δημιουργήστε μόνοι σας συνθήκες χαλάρωσης και ξεκούρασης, χωρίς να… ξεσπιτωθείτε!!!