Επισπεύδεται το μεγάλο έργο ανακαίνισης και επέκτασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Club Med Gregolimano στη Βόρεια Εύβοια.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης για την οριστική δρομολόγηση των επενδυτικών σχεδίων της Club Med ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στη Βόρεια Εύβοια που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου με την εκπρόσωπο του ξενοδοχειακού Ομίλου, κ. Αφροδίτη Καρτελιά, πρόεδρο της TechKM S.A. που έχει αναλάβει την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης και το Project Management της επένδυσης.

Η Club Mediterranee ΕΛΛΑΣ Α.Ε. αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της Club Med, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές αλυσίδες παγκοσμίως., γαλλικών συμφερόντων και προσφάτως και κινεζικών μετά την εξαγορά τμήματος των μετοχών της από τον τουριστικό γίγαντα Fosun.

Διεθνώς έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, με 65 Ξενοδοχεία, 1.5 εκατομμύρια επισκέπτες/έτος και ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα €1.7 δις. Στην Ελλάδα, παρά την ανάπτυξη έως και 7 Ξενοδοχείων τα παλαιότερα έτη (Κέρκυρα, Κως κλπ), η παρουσία της αυτή τη στιγμή περιορίζεται στο Club Med Gregolimano, στη Λιχάδα, του Δ. Ιστιαίας-Αιδηψού, στη Β. Εύβοια.

Το Ξενοδοχείο αυτό αποτελεί και μία από τις ναυαρχίδες της εταιρείας διεθνώς, το οποίο και διαχειρίζεται αδιαλείπτως από το 1977 έως και σήμερα, εξασφαλίζοντας σταθερές θέσεις εργασίας για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού των όμορων οικισμών και συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία με την προσέλκυση πλήθους τουριστών κάθε χρόνο, την τουριστική προβολή της περιοχής διεθνώς και τις άμεσες κτιριακές επενδύσεις του Club Med, οι οποίες από το 1977 μέχρι σήμερα, και μόνο για τη συγκεκριμένη έκταση, υπερβαίνουν τα €150.000.000.

Το Club Med Gregolimano αναπτύσσεται σε κατάφυτη έκταση 216.000m2 με 940 κλίνες και 100 δωμάτια προσωπικού σε σύνολο 25.000m2 δομημένης επιφάνειας.

Αποτελείται από Κεντρικό Ξενοδοχείο με απλές κλίνες, σουίτες, bungalows, εστιατόρια και night club, πισίνες και μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων.

Στην παρούσα συγκυρία, η στρατηγική της εταιρείας είναι να αναβαθμίσει την παρουσία της στην Ελληνική αγορά, η οποία έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα θερινά της θέρετρα, τόσο με την σχεδιαζόμενη ανακαίνιση/επέκταση στις εγκαταστάσεις του Club Med Gregolimano βραχυπρόθεσμα, όσο και με την επέκταση της δραστηριότητάς της με νέες Τουριστικές Εγκαταστάσεις σε βραχυ-μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση στο Club Med Gregolimano, που πρόκειται να δρομολογηθεί τον Οκτώβριο 2022 – Μάιο 2023, αφορά σε ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και επέκταση με τη δημιουργία πολυτελών bungalows.

Πιο συγκεκριμένα με την παρούσα επένδυση θα σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν τα εξής:

  • Δημιουργία 27-30 νέων bungalows συνολικής δυναμικότητας 74-80 δωματίων (148-160 κλινών)
  • Δημιουργία Spa
  • Επέκταση εστιατορίου
  • 2 νέες πισίνες
  • Δημιουργία νέου bar
  • Επέκταση δωματίων προσωπικού με τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση 74-80 επιπλέον εργαζομένων
  • Πλήρης ανακαίνιση του συνόλου των υφιστάμενων δωματίων του Ξενοδοχείου
  • Ανακαίνιση των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων του Ξενοδοχείου
  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Ξενοδοχείου

Με την επέκταση αυτή σκοπεύεται να δημιουργηθούν επιπλέον 5.200-5.500m2 δομήσιμης επιφάνειας, ενώ το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα €20.000.000 περίπου. Μόνη φαινομένη τροχοπέδη για την τελική δρομολόγηση της επένδυσης αυτής φαίνεται να είναι το χρονοδιάγραμμα αδειοδοτήσεων, κάτι το οποίο δυστυχώς το είναι γνώριμο για το Club Med από το ακόμα και πρόσφατο παρελθόν, σε σειρά εργασιών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία 5 χρόνια.

Είναι απολύτως δεσμευτικό για την εταιρεία, η αδειοδότηση να έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως, ώστε οι εργασίες να εκκινήσουν τον Οκτώβριο του 2022 και να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023, οπότε και σχεδιάζεται η έναρξη λειτουργίας του Ξενοδοχείου.

Η δεσμευτικότητα του χρονοδιαγράμματος αυτού είναι απόλυτη, καθώς πρόκειται για δωμάτια τα οποία θα έχουν προπωληθεί, και πιθανή καθυστέρηση θα σήμαινε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια για την εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο που έχει θέσει η εταιρεία να προχωρήσει η επένδυση αυτή, η οποία θα αποτελέσει σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή της Β. Εύβοιας, ειδικά μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, διερευνώντας κάθε δυνατότητα, προστατεύοντας πάντα όμως και τα συμφέροντα της Club Med και τους όρους που αυτή θέτει για την δρομολόγηση της επένδυσης.

Διαβάστε ακόμη: Η Βόρεια Εύβοια θα αποκτήσει τη Ναυαρχίδα του τουρισμού της που χρειάζεται

Ακολουθείστε μας στο Google News