Κανονικά λειτουργούν στην πλειονότητα τους οι επιχειρήσεις στην Βόρεια Εύβοια και περιμένουν επισκέπτες και τουρίστες για να απολαύσουν τις θάλασσες συμβάλλοντας οικονομικά και ψυχολογικά στις πληγείσες επιχειρήσεις και κατοίκους της περιοχής.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 και έκαψε πάνω από 500.000 στρέμματα γης, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην Βόρεια Εύβοια προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταθούν στα πόδια τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με στελέχη των δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού, οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και τα τουριστικά καταλύματα – εκτός από αυτά που έπαθαν ζημιές από τις φωτιές – λειτουργούν κανονικά.

Έχει αποκατασταθεί πλήρως το δίκτυο ηλεκτροδότησης και το δίκτυο ύδρευσης. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των ΔΕΥΑ δουλεύουν ασταμάτητα για να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητα.

Πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, η πληρότητα άγγιζε το 90%. Την επόμενη μέρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, είναι ζήτημα αν έμεινε ένα ποσοστό της τάξεως του 5%, ενώ οι ακυρώσεις αγγίζουν το 95%. Δεν υπάρχει καλύτερη στήριξη από μία επίσκεψη για μπάνιο, φαγητό ή και διαμονή στην Βόρεια Εύβοια. Όπως λένε και οι ίδιοι οι κάτοικοι, δεν ζητούν ελεημοσύνη, να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά και να επιστρέψουν στις δουλειές τους θέλουν.

Ακολουθείστε μας στο Google News