Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού η θερμοκρασία, ο ήλιος και η διάθεση, μας ωθούν για μερικές βουτιές ακόμα στη θάλασσα. Και όταν έχεις γύρω τόσες όμορφες παραλίες, όπως αυτές που διαθέτει η Εύβοια, πώς να αντισταθείς στον πειρασμό!!! Ένας προσφιλής προορισμός για κοντινές αποδράσεις, είναι το Μαρμάρι στα νότια του Νομού.

Ένα τουριστικό θέρετρο που τα τελευταία χρόνια ένα αναπτυχθεί ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να έλκει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών. Δύο ώρες από τη Χαλκίδα, οδικός, και μια ώρα από τη Ραφήνα, δεδομένου ότι υπάρχουν δρομολόγια πλοίου, που άμεσα μπορούν να σε μεταφέρουν σε έναν επίγειο παράδεισο, χωρίς δόση υπερβολής. Το Μαρμάρι, που πλέον ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο Καρύστου, σου δίνει την αίσθηση κυκλαδίτικου νησιού, με πανέμορφες παραλίες σε κοντινές αποστάσεις από το κέντρο της πόλης, ενώ η αμφιθεατρική θέα του, καθώς πλησιάζεις σε μαγεύει, όπως και η θέα του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών. Καταπληκτικές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν δημιουργηθεί για τη διαμονή των επισκεπτών, οι οποίοι βέβαια, θα ικανοποιήσουν στο έπακρον και τις γαστρονομικές τους επιθυμίες, αφού η τοπική κουζίνα είναι εξαιρετική! Περιηγηθήκαμε σε μερικές μόνο κοντινές παραλίες (κόλποι Αγίας Παρασκευής, Ζάστανι, Χρυσή Άμμος) από τις πολλές που διαθέτει η περιοχή, με γαλαζοπράσινα νερά βότσαλο και άμμο, και σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες, για να πάρετε μια γεύση. Και βέβαια, μην ξεχνάμε πως το Μαρμάρι αποτελεί ιδανικό τόπο για windsurfing, λόγω των σταθερών βόρειων ανέμων και της κλειστής θάλασσας, μεταξύ των δυτικών ακτών της Ν. Εύβοιας και των νησιών Πεταλιοί, καθώς και των ισχυρών ρευμάτων στο στενό. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=11536

Για την ιστορία….
Το Μαρμάρι πήρε το όνομά του από τα μάρμαρα που ήταν στην περιοχή. Τα λατομεία του ήταν γνωστά από την αρχαιότητα. Μάλιστα, υπήρχε στο Μαρμάρι, ναός του Απόλλωνα, που ονομαζόταν «Μαρμάρινος Απόλλων»… Δυστυχώς, σήμερα δεν έχει απομείνει τίποτα από το αρχαίο Μαρμάρι. Κατοικούνταν συνεχώς μέχρι και την περίοδο της Φραγκοκρατίας, οπότε και καταστράφηκε από την τουρκική αρμάδα, που είχε πλεύσει για την κατάληψη της Χαλκίδας.