Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2009 της Μόσχας, που διεξήχθη τον Μάρτιο, με μεγάλη επιτυχία. Την έκθεση και το περίπτερο της Νομαρχίας επισκέφτηκε και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ.Κώστας Μαρκόπουλος.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής προβολής 2009 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας συμμετείχε στην έκθεση τουρισμού, στη Μόσχα, από τις 18 έως 21 Μαρτίου, με δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ. Εκπρόσωποι της Εύβοιας ήταν ο Νίκος Πέππας, διευθυντής τουρισμού – πολιτισμού και ο Θεόδωρος Βενέρης, πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας. Παραβρέθηκε και ο ξενοδόχος Ανδρούτσος Δημήτριος.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο ειδικός Γ.Γ. του υπουργείου κ. Αλεξανδράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κοφίνης.

Ο κ. Νίκος Πέππας υποδέχεται τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο στο περίπτερο της Εύβοιας.

Για την καλύτερη προβολή της Εύβοιας στη ρώσικη τουριστική αγορά είχε ανατεθεί στον κ. Σκριάμπιν Βαντίμ, διευθυντή της εταιρείας «NEW TIMES S» tour operator, εκδότη θρησκευτικών περιοδικών της ρωσικής εκκλησίας, δραστηριότητες σε ήπιες μορφές ενέργειας, real estate κλπ., η οργάνωση των παρακάτω δράσεων:
1.
Αποστολή ηλεκτρονικών κειμένων στα ΜΜΕ, tour operators, σωματεία, τουριστικά περιοδικά κλπ με πληροφορίες για την Εύβοια.
2. Προβολή της Εύβοιας σε ρώσικα portals.
3. Δράσεις για την προβολή του περιπτέρου, όπως: κουκλοπαίχτης που χόρευε μαριονέτες στο ρυθμό συρτάκι, κλήρωση δώρων, χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας που χόρεψε ελληνικού χορούς, ξεναγοί που έδιναν πληροφορίες για την Εύβοια, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στρώθηκε ένα φιλόξενο τραπέζι με ευβοϊκό τσίπουρο, κρασί, ελιές.

Θεωρώντας ότι η προβολή της Εύβοιας στη Ρωσία και η συνεργασία με τον κ. Σκριάμπιν ήταν επιτυχής, συζητάται από τη Νομαρχία η συνέχιση της συνεργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ήδη ετοιμάζεται εντός του Μαϊου η φιλοξενία δημοσιογράφων και tour operators που ενδιαφέρονται να εντάξουν την Εύβοια στο πρόγραμμά τους.