Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας με την τωρινή του Διοίκηση είναι αποφασισμένος να τονώσει την τοπική αγορά, αλλά και να «χτυπήσει» παρεμπόριο και το ανεξέλεγκτο πλέον κινέζικο εμπόριο. Οι κινήσεις αποφασίστηκαν και μπαίνουν σε εφαρμογή.

Όπως δήλωσε στο eviaportal ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Βασίλης Αρμόνης θα ξεκινήσει ένας έλεγχος της νομιμότητας των κινέζικων καταστημάτων, που έχουν κατακλύσει την τοπική αγορά. «Σε πρώτη φάση απαιτούμε να ελεγχθούν απο την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας τα κινέζικα καταστήματα, και όποια δεν έχουν άδεια να κλείσουν. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελεγχθούν τα κριτήρια με τα οποία δώθηκαν οι άδειες και απο ποιά περιφέρεια; Άραγε, τα κινέζικα καταστήματα προάγουν την τοπική οικονομία, όπως ορίζει η Νομοθεσία στα πλαίσια της αδειοδότησης ενός καταστήματος» επισημαίνει ο κ.Αρμόνης.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ.Παναγιώτης Σίμωσης συμμετέχει σε μια πενταμελή επιτροπή, που θα εξετάσει το θέμα Πανελλαδικά, με παρεμβάσεις απευθείας και στην κυβέρνηση.

Άλλωστε, ο Π.Σίμωσης, ο Β.Αρμόνης και ο Π.Γεωργίου συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποίηθηκε στη Κατερίνη το Νοέμβριο, με θέμα την ανεξέλεγκτη λειτουργία των κινέζικων καταστημάτων και τη συρρίκνωση του ελληνικού εμπορίου.